HVEM ER SJEFEN?: Russlands president Dmitrij Medvedev og statsminister Vladimir Putin koser seg med en militærparade i Moskva i fjor. Overfor BBC føler Medvedev behov for å påpeke at det er han som tar beslutningene i landet, ikke tidligere president Putin. Foto: REUTERS/SCANPIX
HVEM ER SJEFEN?: Russlands president Dmitrij Medvedev og statsminister Vladimir Putin koser seg med en militærparade i Moskva i fjor. Overfor BBC føler Medvedev behov for å påpeke at det er han som tar beslutningene i landet, ikke tidligere president Putin. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

- Det er jeg som er sjefen

Men det russiske folket er ikke enig med Medvedev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er jeg som styrer Russland, ikke Vladimir Putin, sier president Dmitrij Medvedev.

Den russiske bjørn ble framstilt som en teddybjørn da Medvedev overtok som president i Russland i fjor. Medvedev er bare en gallionsfigur, lød analysen, det er fortsatt Putin som har styringen.

Nå slår Medvedev tilbake mot kritikerne. Den tidligere presidenten, som nå er statsminister, sorterer under presidenten, sier han.

- Jeg er denne statens leder, jeg er denne statens overhode, og maktdelingen bygger på dette, sier Medvedev til den britiske rikskringkastingen BBC.

Putin gjør en viktig innsats som statsminister, men det er presidenten som tar de store avgjørelsene i Russland, sier Medvedev. Meningsmålinger viser at russere flest fortsatt ser på Putin som landets egentlige leder.

(NTB)