Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er jeg som har fått straffen»

Innbruddstyven som mishandlet handikappede Konstanse i hennes eget hjem slapp med 8000 kroner i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STONGLANDSEIDET (Dagbladet): - Det er jeg som har fått straffen. Jeg tør ikke lenger oppholde meg alene i mitt eget hjem, sier hun til Dagbladet.

Nå oppholder hun seg på Tranøy kommunes aldershjem på Stonglandseidet. Frykten gjør at hun ikke flytter hjem til boligen i Tranøybotn på Senja.

- Skuffet

Blåmerkene er ennå synlige, og hun har fortsatt smerter etter overfallet. Men engstelsen er verre enn de fysiske skadene. Konstanse synes det er tungt å tenke på at gjerningsmannen bor få kilometer unna, i ei annen bygd i samme kommune.

- 8000 kroner er ikke rare straffen for en mann som forandret livet mitt for alltid. Jeg er ufattelig skuffet over at han ikke havner i fengsel, sier 85-åringen.

Mannen som brøt seg inn hos henne 1. påskedag i år, er trolig lettet over politiets gavmildhet: Han var opprinnelig siktet for «legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter». Men han slapp unna med en straff som i dag tilsvarer boten for ulovlig kjøring med snøscooter eller en grov fartsovertredelse.

Flirte rått

Politijurist Marie Lygre tok avgjørelsen om å bare gi voldsmannen bot. 85-årigen ble ikke spurt om hun orket å møte ham ansikt til ansikt i en eventuell rettssak.

- Hun kunne ha spurt meg først. Jeg ville ha klart belastningen ved å møte opp i retten og fortalt sannheten, sier hun.

Rullestolbrukeren Konstanse er svaksynt, hun har også hofteskade og beinskjørhet. Hun tryglet den rusede inntrengeren om ikke å mishandle henne.

- Det hjalp ikke. Han bare flirte rått til meg, sier hun.

På pengejakt

Mens mannen romsterte rundt i huset etter penger, klarte Konstanse å komme seg ut av rullestolen. Hun krøp ut på verandaen, ned på plenen og deretter opp på veien. Der lå hun og ropte etter hjelp til hun ble funnet av sønnen. Hun var da nedkjølt og forkommen.

- Jeg trodde jeg skulle dø, sier hun.

Hennes nærmeste familie er sjokkerte De har bedt det lokale lensmannskontoret om en forklaring, og ber om at statsadvokaten i Tromsø tar affære.

- Dette vitner om elendig håndverk fra politiets, sier Komstanses barnebarn Inge Takøy.

VOLDSOFFER: Konstanse Takøy krøp vekk fra mannen som brøt seg inn og mishandlet henne. Han fikk 8000 kroner i bot, hun tør ikke flytte hjem igjen. <!--FOTO--><P><!--/FOTO--><!--/BTEK0-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media