- Det er jo bare «god dag mann, økseskaft» hos Norwegian

Sist gang Kari Steen skulle besøke sine foreldre i Spania, ble hun stoppet av aske fra Island. Nå er det flygeledere og statsministeren i Spania som sier stopp.

FORTVILER Kari Steen er bekymret for sitt besøk hos foreldrene i Spania. - Dette er andre gang jeg opplever at flytrafikken er lammet når jeg skal dit ned, sier hun til Dagbladet. Her venter hun i spenning på Sola flyplass lørdag formiddag. FOTO: Privat
FORTVILER Kari Steen er bekymret for sitt besøk hos foreldrene i Spania. - Dette er andre gang jeg opplever at flytrafikken er lammet når jeg skal dit ned, sier hun til Dagbladet. Her venter hun i spenning på Sola flyplass lørdag formiddag. FOTO: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kari Steens foreldre bor i spanske Alicante. Tidligere i år var det planlagt storstilt 80-års dag i Spania for Karis mor. Dit kom aldri Kari (61).

Hennes foreldre på 80 og 86 år fikk ikke feiret dagen med sin norske datter, askeskyen fra Island stanset all flytrafikk.  

I dag er det meningen at Kari nok en gang skal forsøke å komme seg til Spania. Denne gang for å tilbringe førjulstiden med sine foreldre. Nå er det flygelederne i Spania som holder henne tilbake i Norge.  

- Sist gang, når asken fra Island holdt flyene på bakken, var jeg ute på Sola flyplass tre ganger før jeg ga opp. Nå ser det ut til at jeg blir hindret i å reise nok en gang, sier hun til Dagbladet og legger til:

- Også nå svikter Norwegian totalt når det gjelder å informere om hva som skjer.  

Nummer 58 - alltid Hun forteller at billettene til dagens reise ble bestilt i oktober. I dag morges varslet sønnen Jarle, at myndighetene i Spania har innført unntakstilstand. Fra flyselskapet Norwegian, får hun ingen hjelp. 

-Jeg føler at jeg alltid er nummer 58 i køen når jeg prøver å ringe Norwegian. Jeg har vært på venting hos Norwegian med et annet telefonapparat lenge før du ringte, og jeg venter fremdeles, sier hun.

Nå er 61-åringen svært usikker på om flyet som har avgang 14:40 i dag, vil lette som planlagt. Når Dagbladet snakker med Kari én time senere, har hun endelig kommet i kontakt med Norwegian, uten at hun er blitt noe klokere.

- Hos Norwegian er det bare «god dag mann, økseskaft». Han jeg pratet med hevdet at tidsforskjellen mellom Norge og Spania gjorde at de ikke fikk informasjon før kontoret åpnet. Det er ingen tidsforskjell mellom Norge og Spania, i alle fall ikke som jeg kjenner til, sier hun.

- Veldig beklagelig Pressekontakt i Norwegian, Karl Peter Gombrii, beklager at det kan være vanskelig for passasjerene å komme gjennom til Norwegians kundesenter.

- Alle som er booket på flighter i dag får oppdateringer via sms, og i tillegg oppdaterer vi hjemmesidene og Facebook-sidene våre jevnlig. Vi har også ekstra bemanning på kundesenteret, men det er 60 flighter og 8000 passasjerer som er berørt, så det er likevel vanskelig å komme gjennom, sier han til Dagbladet.

- Dette er selvfølgelig veldig beklagelig, men det er en ekstraordinær situasjon. Jeg kan love at vi tar ting unna så raskt vi bare greier, sier han.

Gombrii tror det skyldes en misforståelse at Kari fikk beskjed om at tidsforskjellen mellom Norge og Spania gjorde at de ikke fikk informasjon før kontoret åpnet.

Begrenset informasjon - Jeg er sikker på at vedkommende som har snakket med henne må ha misforstått. Det har vært noen misforståelser angående når luftrommet på Kanariøyene åpner, fordi det er en times tidsforskjell mellom Norge og Kanariøyene, så det var nok det vedkommende refererte til, sier han, og legger til:

- Hva gjelder informasjon for øvrig, prøver vi så godt vi kan, men det er begrenset hvor mye informasjon vi får også. Jeg skjønner at det er frustrerende, men det er litt utenfor vår makt.