- Det er jo ingen tvang å bo her

Abid Q. Raja går til angrep på de som ikke vil tilpasse deg det norske samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det førte til debatt-storm på Dagbladet.no da den kjente advokaten og samfunnsdebattanten Abid Q. Raja (31) ba de som hadde overfalt og mishandlet norsk-somaliske Kadra Yusuf (26) om å stikke av hvis de ikke hadde tenkt å tilpasse seg norske normer og regler.


- Vi kan ikke bare kreve at det er samfunnet som må forandre seg etter oss. Enkelte ting ønsker man heller ikke å gjøre kompromiss på - som for eksempel ytringsfriheten. Det er absolutte verdier i vårt samfunn - hvis man ikke er enig i de kan man jo flyttet til et annet sted, sa Raja til Dagbladet.no.

Under intervjuet avslørte også Raja at han store drømmer om å gå inn i rikspolitikken:

- Hvis Venstre vil det, kan jeg vel godt tenke meg å forsøke å få en stortingsplass fra 2009, sier Raja.

Til høsten vil Raja for første gang tre inn i partipolitikken. Han er nominert på tredjeplassen på Venstres liste for Akershus, og vil få fast plass i fylkestinget dersom Venstre gjør et like godt valg i Akershus som ved stortingsvalget i 2005 da partiet fikk 7,6 prosent av stemmene.

Foto: GUNNAR THORENFELDT
Foto: GUNNAR THORENFELDT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer