- Det er juks. Det er juks. Og det er juks

Aktoratet og tidligere ansatt i SOS Rasisme gikk gjennom studiestøtte til organisasjonen over flere år.

VITNET MOT TIDLIGERE KOLLEGER: Mangeårig ansatt i SOS Rasisme Bård Eskild Franzen var i dag i vitneboksen i Haugesund tingrett. Foto: Jacques Hvistendahl
VITNET MOT TIDLIGERE KOLLEGER: Mangeårig ansatt i SOS Rasisme Bård Eskild Franzen var i dag i vitneboksen i Haugesund tingrett. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Tidligere ansatt i SOS Rasisme Bård Eskild Frantzen (37) fortsatte i dag vitnemålet sitt i Haugland tingrett. Aktoratet la fram flere titalls dokumenter fra Kunnskapsdepartementets fagetat VOX, som viste arrangementer SOS Rasisme meldte inn for å få studiestøtte i til den økonomiske hardt rammede organisasjonen.

I løpet av få år tjente SOS Rasisme 1,8 millioner kroner på å søke om slik støtte, til angivelige gjennomførte studier av temaer som europeisk flyktningepolitikk, antirasisme og arbeid mot nazisme blant medlemmene sine.

- Vi har brukt folk som var i en sårbar situasjon, sa Frantzen om de mange medlemmene som hadde signert på kurspapirer over flere år.

70 navn I åpen rett leste aktor opp 70 navn på aktivister som Frantzen i avhørt har sagt var inneforstått med eller delaktige i jukset med studiestøtte. Åtte tidligere ansatte og ledere i SOS Rasisme står tiltalt for bedragerier.

- De har vært en del av den indre kjernen i SOS Rasisme og Tjen Folket. Alle disse navnene tilhører folk som var til å stole på, sier Frantzen.

Blant dem var navnene på de andre sju tiltalte og de to yngre aktivistene som i januar ble idømt store bøter for å delta i juks med studiestøtte. - Hvordan skilte man mellom de som var til å stole på og ikke? spurte aktor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer