- Det er klart at man nå skulle ønske man hadde vært der tidligere

Politiet ventet til den tredje varselen før de rykket ut til festbråket. Spesialenheten vurderer anmeldelse.

17 åring døde søndag av stikkskadene han ble påført under en hjemme alene fest i HokksundFoto: Vegard M. Aas / Presse30.no
17 åring døde søndag av stikkskadene han ble påført under en hjemme alene fest i HokksundFoto: Vegard M. Aas / Presse30.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Øvre Eiker ser at de kunne ha rykket ut til adressen tidligere enn hva de gjorde, da 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråthen ble påført stikkskader fredag kveld. Han døde søndag av skadene.

Navnet på den avdøde er frigitt i samråd med familien.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, ventet politiet ifølge Drammens Tidende til den tredje varslingen om festbråk, før de rykket ut.

Da var 17-åringen alvorlig skadd.

- Vi hadde ikke kapasitet de første gangene, sa lensmann Stig Rønneberg ved Øvre Eiker lensmannskontor til avisa.

- Kanskje tidligere - Hvilke tanker gjør dere dere nå, når man vet hva som skjedde i den tida dere ikke rykket ut?

- Jeg vet ikke om vi skal gjøre oss så mange tanker rundt det. Vi gjør prioriteringer hele tida om hvilke saker vi skal på. Det fantes ikke konkrete beskjeder annet enn at det var bråk, og saken ble nedprioritert, sier Rønneberg til Dagbladet.

- Jeg synes det blir feil å spekulere eller gjøre oss tanker om hvordan det kunne ha vært gjort, men det er klart at man kanskje nå skulle ønske man hadde vært der tidligere, sier han.

- Ikke mottatt anmeldelse Spesialenheten for politisaker ser nå om de skal legge inn en anmeldelse etter at politiet valgte å overse to varsler om festbråket.

- Vi har per nå ikke tatt stilling til om vi selv skal gå inn og anmelde forholdene, og vi har heller så langt ikke mottatt noen anmeldelse fra noen andre, sier Liv Øyen til Dagbladet.

Hun er leder for etterforskningsavdelingen avdeling Øst-Norge.

- Leser over avhørene 18-åringen som i helga ble pågrepet av politiet for forholdene, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han har foreløpig ikke tatt stilling til skyldsspørsmålet.

- Jeg skal hente saksdokumentene nå, og lese over de avhørene og vitnebeskrivelsene som er gjort til nå, sier mannens forsvarer, Karsten Gjone, til Dagbladet mandag.

Lennsmann Rønneberg forteller at politiet sammen med Kripos fortsatt arbeider på åstedet, og at det fortsatt gjenstår flere vitneavhør.

- Avhørene av de som var på festen fortsetter, og vi har flere sentrale vitner. I går ble 15, 16 personer avhørt, og avhørene har fortsatt i dag. Kripos bistår med analyser av tekniske bevis på stedet.

- Ikke kniv Rønneberg ønsker ikke å si noe om eventuelle bevis i saken. Politiet har sålangt fått flere forskjellige beskrivelser av hva som skjedde sent fredag kveld.

- Det har kommet forskjellige opplysninger om hva som ble brukt av våpen, men jeg har ikke fått opplyst om at det skal ha vært brukt kniv, sier lennsmannen.

Politiet ber vitner som ennå ikke har snakket med politiet, om å melde seg. De ønsker bilder og video fra kvelden. Kontakttelefonen til politiet er 415 56 567.