Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er klart det er flaut

Gardesjef Roy Tore Ottesen om at gardister gjemte seg da alarmen gikk på gardistleiren på Huseby i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HUSEBY (Dagbladet): Til tross for at flere i Hans Majestet Kongens Garde gjemte seg på do, under senga og klatret over gjerdet i desperate forsøk på å unnslippe sin plikt da alarmen gikk i leiren på Huseby, regner major Roy Tore Ottesen, nestkommanderende i Garden, øvelsen som vellykket.

- Det er viktig å øve. Vi gjør det for å bli bedre, for å teste varslinga, reaksjonene og for å avdekke egne svakheter. Det var det vi gjorde på mandag, og det var en øvelse initiert av Garden, sier Ottesen til Dagbladet.

- Trist - Vi regner øvelsen som vellykket, og det er viktig å understreke at mer enn dobbelt så mange av det som er kravet møtte innenfor fastsatt tid. Men det var et lite antall som unndro seg øvelsen, og vi skal ha en intern runde for å finne ut hvor mange som unndro seg øvelsen, fortsetter Ottesen.

Han mener hendelsen er trist, og understreker at det ikke er inntrykket han har av Garden.

- Det store flertallet er pliktoppfyllende, og løser oppgaven med de midlene de har. Jeg er stolt av Garden, og jeg er stolt av måten de utfører sin førstegangstjeneste på.

Dimmitering utelukkes Han vil ikke gå inn på hvilke reaksjoner som kan bli aktuelt for de som unnlot å møte, bortsett fra at det blir refs. Dimmitering utelukkes fordi det kan ha vært motivasjonen.

- Det blir å spekulere, men det kan hende de ønsket å stikke seg ut og at de visste at det ville komme en reaksjon, og at det kan hende at det var i deres interesse.

Major Ottesen beskriver hendelsen som uvanlig.

- Jeg har ikke opplevd det før i hvert fall. Inntrykket jeg har er at øvelser er en avveksling fra hverdagen, og at det store flertallet er positiv til øvelse, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media