- Det er klart det er sårt

Unni Espeland Marcussens datter hadde vært i live i dag om politiet hadde handlet annerledes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22. juli-kommisjonen la i dag fram sin rapport der de konkluderer med at Anders Behring Breivik kunne vært stoppet tidligere.

- En raskere politiaksjon var reelt mulig. I vårt tidligste senario kunne politiet vært på Utøya klokka 18.00, slo kommisjonens leder Alexandra Bech Gjørv fast.

På grunn av blant annet forvirring rundt oppmøtested, problemer med å skaffe båter og fordi politiets båt havarerte, var ikke politiet på Utøya før 18.26.

- Sårt Unni Espeland Marcussens datter Andrine var trolig den aller siste som ble drept på Utøya. For Marcussen var det hardt å høre at gjerningsmannen kunne vært stoppet før.

- Allerede for et år siden tenkte jeg; «kunne de vært der før», Nå fikk jeg bekreftet at sånn var det. Det er klart det er sårt. Andrine hadde vært i live i dag om politiet hadde fulgt andre handlingsalternativer, sier Marcussen.

Ser framoverUtøya-mora er likevel opptatt av å se framover.

- Jeg  tenker at jeg kan ikke grave meg ned i det. Andrine kommer ikke tilbake igjen. Det viktige nå er å tenke framover slik at vi får et operativt politi som kan gripe inn på andre måter om noe så grusomt skulle skje igjen, sier Utøya-moren, som sier hun ikke er sint over at politiet ikke valgte de beste handlingsalternativene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer