Brasils regnskog i brann:

- Det er krise

Tysklands forbundskansler Angela Merkel stiller seg bak Frankrikes president Emmanuel Macrons vurdering av skogbrannene i Amazonas.

BRASIL BRENNER: Så langt i år har det vært flere enn 72 000 skogbranner i Brasil. Flere enn halvparten av dem har skjedd i Amazonas. Her et satelittbilde som viser noe av ødeleggelsen. Foto: AP / NTB Scanpix
BRASIL BRENNER: Så langt i år har det vært flere enn 72 000 skogbranner i Brasil. Flere enn halvparten av dem har skjedd i Amazonas. Her et satelittbilde som viser noe av ødeleggelsen. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da den svarte røyken la seg som et tjukt teppe over Brasils største by mandag, ble bildene av mørklagte São Paulo, sammenliknet med den bibelske betydningen av apokalypse - dommedag.

Brasil brenner, og så langt i år er det brutt ut flere enn 72 000 branner. Det er en økning på 84 prosent i forhold til i fjor, ifølge The Guardian. Flere enn halvparten av brannene herjer i verdens største regnskog - Amazonas.

Nå stiller Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Storbritannias statsminister Boris Johnson seg bak vurderingen til Frankrikes president Emmanuel Macron:

Det verden er vitne til i Amazonas er en «akutt krise», mener de to statslederne.

Brann på G7

Den tyske forbundskansleren tar derfor til orde for, i likhet med Macron, å ta opp saken under helgas G7-møte, skriver BBC.

Det samme gjør Boris Johnson, som forteller at han er «dypt bekymret», ifølge Sky News.

G7 består av Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada.

Også FNs generalsekretær António Guterres sier at han er «dypt bekymret» over brannene.

- Midt i den globale klimakrisen har vi ikke råd til mer skade på en viktig kilde til oksygen og biologisk mangfold. Amazonas må beskyttes, skriver han på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer