Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det er kun tre Statoil-rigger igjen i USA

For ett år siden hadde Statoil 22 rigger i drift på land i USA.

Statoil:  Kutter antalle landbaserte rigger i USA. Foto: Statoil.
Statoil: Kutter antalle landbaserte rigger i USA. Foto: Statoil. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Oljeprisen har så vidt begynt å tikke oppover etter at de amerikanske skiferoljeprodusentene de seneste dagene har meldt om nye store investeringskutt, samtidig som nye produksjonstall fra USA bekrefter den fallende trenden.

Statoil er intet unntak fra statistikken som viser fallet i antallet rigger som borer etter olje og gass på land i USA.

Kun tre rigger igjen Fra Statoil får Finansavisen opplyst at selskapet nå kun har én aktiv rigg på Bakken-feltet i Nord-Dakota, én på Eagle Ford-feltet i Texas og én på gassfeltet Marcellus i Pennsylvania.

Til sammenligning hadde oljeselskapet ved utgangen av 2014 hele elleve rigger i drift på Marcellus, seks på Bakken-feltet og fem på Eagle Ford-feltet.

Nedgangen i antallet rigger vil føre til at Statoil vil produsere mindre skiferolje- og gass fremover, i tråd med de andre produsentene, skriver Finansavisen.

Markert nedgang Ifølge Baker Hughes var det i forrige uke totalt 36 rigger i drift i Nord-Dakota, ned fra 108 rigger for et år tilbake.

Statoils produksjon har allerede falt, men foreløpig ikke mye. I fjerde kvartal produserte Statoil rundt 222.000 fat oljeekvivalenter pr. dag fra disse tre feltene i USA, ned fra 229.000 fat på samme tid i fjor

Svak utvikling - Gitt utviklingen i antallet rigger, er det naturlig at produksjonen blir svakt fallende også i år, sier analytiker Helge André Martinsen i DNB Markets til Finansavisen.

Tidligere finansdirektør Torgrim Reitan ble i fjor sendt til USA for å gjøre Statoils skifervirksomhet mer konkurransedyktig, men så lenge olje- og gassprisene er så lave som nå, taper selskapet penger på virksomheten. 

Flere nyheter: Grimstad-investor slo seg selv konkurs
- 400 energiselskaper kan gå konkurs

Elendige tall fra norsk industri