- Det er kvalmende

Stortingspolitikerne er rystet av den norske islamisten som går inn for å henrette homofile. Muslimer mener uttalelsene er uislamske.

VIL HA STEINING AV HOMOFILE: En av initiativtakerne til demonstrasjonen, Mohyeldeen Mohammad (med mikrofon) advarte mot at man kunne få et 11. September på norsk jord. Nå går han ut og mener alle muslimer må være for henrettelse av homofile. Foto: Espen Røst / Dagbladet
VIL HA STEINING AV HOMOFILE: En av initiativtakerne til demonstrasjonen, Mohyeldeen Mohammad (med mikrofon) advarte mot at man kunne få et 11. September på norsk jord. Nå går han ut og mener alle muslimer må være for henrettelse av homofile. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Norske politikere reagerer med forferdelse etter uttalelsene fra norsk-irakiske Mohyeldeen Mohammad i Klassekampen i dag.

Støtter steining24-åringen fikk kritikk etter det mange oppfattet som en indirekte trussel om terror på norsk jord, da han talte til demonstrasjonen mot Dagbladet i Oslo fredag. I Klassekampen i dag, går enda lengre og gir sin fulle støtte til somalisk terror og drap på homofile.

På spørsmål om hvordan han forholder seg til hvordan somaliske al-Shabaab nylig steinet en mann til døde, svarer han:

— Etter det jeg kjenner til var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

- Et gufsI bloggen sin på nettsidene til tidsskriftet Minerva, kritiserer Høyres Torbjørn Røe Isaksen utspillet.

- Det er kvalmende. Jeg har ikke andre ord for det. Et gufs fra de mørkeste avkroker av menneskelig tenkning, et sted hvor enkeltmennesker er underlagt selvutnevnte lovgiveres tolkning av Guds ord, og menneskelivet alltid ligger i makthavernes hender, skriver Røe Isaksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer