- Det er kvinnene som kommer til å redde verden

Jubel for Argentinas kvinnelige president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cristina Fernandez de Kirchner er valgt til Argentinas neste president. Dermed kan førstedamen og hennes ektemann, sittende president Nestor Kirchner, bytte roller.

Da 95 prosent av stemmene var talt opp, hadde Fernandez fått 45 prosents oppslutning – nesten det dobbelte av hennes nærmeste utfordrer Elisa Carrio, som allerede tidlig mandag innrømmet nederlaget og gratulerte vinneren.

Med den klare valgseieren er det ikke nødvendig med en ekstra valgomgang. Argentinas valglov slår fast at Fernandez slipper en ny omgang hvis hun får minst 40 prosents oppslutning fra velgerne og i tillegg holder seg 10 prosent foran nærmeste utfordrer.

– Vi har vunnet en klar seier, men det gir oss ikke noe privilegium. Tvert om, en slik seier setter store krav og legger et stort ansvar på oss, sa Fernandez (54) i sin seierstale til sine mange tilhengere. Hun blir Argentinas første valgte kvinnelige president.

Gratulasjoner

Gratulasjonene strømmet inn til valgvinneren mandag. Først ute var Brasil, Venezuela og Chile.

Chiles president Michelle Bachelet, som ble sitt lands første kvinnelige president i januar i fjor, gratulerte «på vegne av alle kvinner og hele det chilenske folk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer