Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er ledig 0,005% fast stilling som Brannkonstabel deltid»

Hadde tilsvart omlag sju sekunder i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Det er ledig 0,005% fast stilling som Brannkonstabel deltid».

Slik lyder stillingsutlysningen på hjemmesidene til Lødingen kommune i Nordland. Under følger det en rekke krav til søkerne - deriblant at man må bo maks. fem minutter fra brannstasjonen, må gjennomgå en medisinsk sjekk og framlegging av politiattest.

Det heter også:

«For å opprettholde lovpålagt beredskap skal Lødingen kommune ta inn deltids brannkonstabler/aspiranter til brann- og redningstjenesten.»

Skrivefeil

I en stilling på 0,005%. Noe, som med standard arbeidstid på 37,5 timer i uka, tilsvarer litt i underkant av sju sekunder i uka.

Da Dagbladet ringer vikarierende brannsjef i kommunen, Asbjørn Skovro, for å høre om den noe beskjedne stillingen, forteller han at dette dreier seg om en skrivefeil de allerede er klar over.

- Det er egentlig en deltidsstilling, eller en bistilling, på 12 timer i året, sier han.

Noe som, om vi opererer med 1695 arbeidstimer i et årsverk (ferie trukket fra), tilsvarer omlag 0,7 prosent.

Lødingen brannvesen skal ifølge Skovro til enhver tid bestå av 16 brannkonstabler, men om det har vært stor pågang på den nye stillingen vet han ikke.

- Jeg har ikke sjekka, sier han.

Det er heller ikke uvanlig med små stillingsbrøker i brannvesenet, da denne i flere tilfeller bare dekker øvelsesaktivitet, som brannkonstablene får fast lønn for.

4,46 prosent

Dagbladet skrev i forrige uke om hvordan det var utlyst en 4,46 prosent fast stilling som sykepleier ved omsorgssenteret i Lund kommune. Det fikk Norsk Sykepleierforbund (NSF) til å bruke sitt aller kraftigste skyts.

- Det er helt tragisk. En hån mot hele yrkesgruppa og helsetjenesten, og befolkningen som skal ta imot tilbudet. Og mot kvinner, sa NSF-leder Eli Gunhild By til Dagbladet.

Lederen for helse i Lund kommune, Trond Skjæveland, fortalte at det dreide seg om en av de ansatte som ville trappe ned sin stilling noe, og at de derfor lyste ut «én nattevakt i turnusuke 2».

- Utgangspunktet er at vi er en liten kommune med 3200 innbyggere, et lite sykehjem, få ansatte og få stillinger, og det er lenge mellom hver gang vi har ledige stillinger på 50-60 prosent, for ikke å si hundre prosent, sa han, og fortsatte:

- De kan bli fast ansatt, slik at de senere kan søke på interne stillinger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling