Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er lenge siden vi har sett så store endringer

Men ferieprisene holder seg stabile i 2015.

STABILE PRISER: Reisebransjen mener det er liten grunn til å frykte at ferieprisene vil øke til neste år. Her fra bystyranda i Split. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STABILE PRISER: Reisebransjen mener det er liten grunn til å frykte at ferieprisene vil øke til neste år. Her fra bystyranda i Split. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere bransjer har varslet høyere priser i 2015 som følge av den lave kronekursen. Både elektronikk- og bilbransjen forbereder seg på tøffere tider. Men charterturistene kan regne med stabile priser etter nyttår.

- Det vil ikke bli noen prisendringer på charterturer fram til sommeren 2015. Det er fortsatt tidlig å si hvordan valutafallet vil påvirke nordmenns reisemønster, men det er først og fremst markedet som bestemmer prisen, sier informasjonssjef Helen Bergby i Apollo.

- Slutter ikke å reise Mange nordmenn bestiller sommerferie i løpet av årets første måneder. Bergby mener det vil bli lettere å forutse eventuelle prisendringer i begynnelsen av februar.

 - Det er lenge siden vi har sett så store endringer i kroneverdien. Det vi har erfart fra tidligere viser at nordmenns kjøpemønster ikke endrer seg betraktelig når krona faller. Det har heller ikke påvirket valget av feriedestinasjon i veldig stor grad tidligere, sier hun.

Bergby påpeker at det fortsatt vil være billigere å feriere i de fleste EU-land enn hjemme i Norge.

- Vi er ikke i kriseberedskap. Det slutter ikke å være kaldt i Norge, og vi nordmenn vil fortsatt reise på ferie, uavhengig av kronekursen, understreker Bergby.

- Fortsatt stor konkurranse Pressesjef Tormod Sandstø i SAS er enig med Bergby i at det er konkurransen i markedet som til en hver tid vil bestemme prisene. Han ser ingen grunn til at fallet i kronekursen vil påvirke flyprisene i betydelig grad.

- Så langt vi klarer å se inn i vår krystallkule for 2015, er det lite som tyder på en voldsom prisøkning. Vi forventer fortsatt en stor konkurranse i markedet. Det vil fortsatt være tilbud, kampanjer og billige billetter, og det er det som vil dominere 2015 for vår del, forteller Sandstø.

Heller ikke Norwegian ser for seg at prisene vil øke betraktelig.

- Vi kan ikke se at endringene i kronekursen har påvirket billettsalget i en nevneverdig grad og etterspørselen fra reisende i Norge er god. Norwegian vil sørge for at nordmenn får fly billig, også i 2015, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion i Norwegian.

INGEN PRISØKNING: Verken SAS eller Norwegian forventer noen betydelig prisøkning på flybilletter i 2015. Foto: Mette Møller / Dagbladet
INGEN PRISØKNING: Verken SAS eller Norwegian forventer noen betydelig prisøkning på flybilletter i 2015. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media