Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er lett å leve uten penger

Fuck for forest-Natty forteller hvordan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fuck for forest-aktivisten Natalie Mandeau (23) kan få 18 dagers fengselsstraff for å ha simulert sex i Oslo domkirke på Kristi himmelfartsdag 2. juni.

Natty og hennes medsammensvorne Dan DeVero (22) fikk ei bot på 7500 kroner hver, men Dan innrømmet straffeskyld og unnslapp dagens rettsbehandling i Oslo tingrett.

Aktor la i dag ned påstand om at Natalies bot skal økes til 9000 kroner pluss saksomkostninger, subsidiært at hun må sone 18 dager i fengsel.

- Hva tenker foreldrene dine om hvordan du holder på nå?

- De er skuffet og flaue over meg, sier Dan.

- Jeg snakket med dem etter det vi gjorde i Domkirka, da sa de at de var skuffet. Og flaue.

Natalie selv stiller seg helt uforstående til at hun skal ha simulert sex i kirka. Hun mener at hun kun var naken og demonstrerte for å redde naturen og fri menneskenes seksualitet fra kirka.

- Lever i et fengsel Natty og Dan traff hverandre på t-banen i Berlin, der Dan livnærer seg som gatemusikant. Ingen av de to har fast inntekt og de mottar ikke støtte fra staten.

- Hvordan skaffer dere mat og husly uten å ha penger?

- Det er lett å leve uten penger. I vår verden blir det produsert masse mat som bare kastes. I Berlin samles det sammen og deles ut, da kan man hente mat for ei hel uke, forteller Natty.

- Det er dumt å kaste mat. I Frankrike er det ulovlig å ta mat som er kastet og butikkene heller såpe over helt fin mat for å hindre at folk tar den.

Natty anbefaler livsstilen der man stoler på at alt ordner seg.

- Man må stole på at livet tar vare på deg. Mange mennesker lever i et fengsel de ikke kan unnslippe, mens jeg lever for sex og naturen.

Utenfor samfunnet De to Fuck for forest-aktivistene tar seg husly der det er å finne. I sommer har Dan fått låne en leilighet i Oslo som han disponerer gratis, mens Natty ofte bor i en leilighet i Berlin der mange fra Fuck for forest holder til.

- Det er min base i livet, sier Natalie, som er fra Tyskland.

Dan DeVero sier at han har levd fra hånd til munn fra han var 14 år gammel, da han rømte landet. Han forteller at han alltid har følt seg utenfor samfunnet rundt seg.

- Jeg er en «reisende», en som alltid er i bevegelse. Min lidenskap er musikk og skuespill.

- Spiller du skuespill nå?

- Nei, jeg har alltid vært transvestitt. Jeg var sju år gammel første gang jeg tok klærne til moren min, sier Dan, som møtte opp i Oslo tingrett i nettingstrømper og høye hæler.

Lever i apokalypsen Dan DeVero sier at Fuck for forest-aktivistene er i krig med resten av samfunnet.

- Vi er i en krig der vi ikke kan være fri før alle er fri. Vi lever i apokalypsen, de siste tider. Verden vil forandre seg, sier Dan til Dagbladet.

- Til det bedre?

- Vi håper det, sier Dan.

SPRER KJÆRLIGHET: Natty og Dan DeVero kysser før de går inn i rettsalen. Foto: Benjamin A. Ward
SPRER KJÆRLIGHET: Natty og Dan DeVero kysser før de går inn i rettsalen. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media