- MENER NOE KRIMINELT HAR SKJEDD: Kristin Nord-Varhaug og Bjørn Dahl i Rogaland-politiet mener det er tilstøtt den savnede noe kriminelt. Foto jacques Hvistendahl
- MENER NOE KRIMINELT HAR SKJEDD: Kristin Nord-Varhaug og Bjørn Dahl i Rogaland-politiet mener det er tilstøtt den savnede noe kriminelt. Foto jacques HvistendahlVis mer

- Det er lite sannsynlig at hun har reist fra Forsand frivillig, eller at hun har tatt sitt eget liv

Politiet frykter at Agnes (36) er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Politiet i Rogaland holder nå pressekonferanse etter at ektemannen (34) til savnede Agnes Elisabeth Müller (36) i går ble siktet for drap.

- Vi tror nå at Agnes er drept. Det er skjellig grunn til å mistenke ektefellen til Agnes for å ha drept henne, sier påtaleansvarlig i saken, Kristin Nord-Varhaug, til Dagbladet.

Ektefellen, som er siktet for forsettelig drap, erkjenner ikke straffskyld.

- Ikke frivillig Politiet jobber nå utifra en teori om at tobarnsmoren ikke har forlatt stedet der hun sist ble sett i live, av fri vilje.

- Vi har siden Agnes ble meldt savnet, arbeidet bredt med å kartlegge hennes bevegelser. Vi mener det er lite sannsynlig at hun har reist fra Forsand frivillig, reist derfra eller tatt sitt eget liv.

- Vi mener det er mest sannsynlig at det er tilstøtt henne noe kriminelt, sier Kristin Nord-Varhaug under pressekonferansen på politihuset i Stavanger. 

Ektemannen ble pågrepet i går i 13.55-tida.

Lokalavisa Aftenbladet skriver i dag at paret - som har to barn sammen - skulle separere seg, og at Müller etter planen skulle flytte tilbake til Tyskland, hvor hun er fra.

- Ingen funn Det skal også skal ha blitt foretatt en meglertakst på ekteparets eiendom på Eikeland i Espedalen, ifølge avisa.

- Omstendighetene rundt forholdet mellom de to er selvfølgelig noe vi etterforsker, men det vil jeg ikke gå noe nærmere inn på, sier Nord-Varhaug til Dagbladet.

Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiinspektør Nord-Varhaug forteller at politiet fortsatt står uten funn i saken.

- Vi har søkt på land, i vann og med helikopter for å se om hun kan ha blitt tilstøtt noe og ligge et sted. Det har så langt ikke blitt gjort noen funn. Vi har brukt mye tid på å søke rundt kaia, siden det er der hun sist ble sett. Vi ønsker å avklare om hun har vært der eller reist derfra. Vi har forsøkt å kartlegge ferjeavgangene den kvelden, onsdag, sier Dahl.

- Det er veldig utfordrende at vi ikke vet hvor Agnes er. Vi jobber bredt med å forsøke å finne henne, sier Nord-Varhaug.

Det har den siste uka pågått en storstilt leteaksjon etter tobarnsmoren.

Trolig ikke straffedømt Politiet forteller at de ikke er kjent med om mannen, som også er opprinnelig tysk, er tidligere straffedømt i Tyskland.

Müller er fortsatt ikke funnet etter at hun ble meldt savnet Skjærtorsdag - tre dager etter at hun sist ble sett. Det har pågått en storstilt leteaksjson etter 36-åringen den siste uka.

Politiet forklarer at ektemannen er siktet på bakgrunn av tekniske spor og motstridende forklaringer. Det er gjort beslag i saken, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva.

MELDT SAVNET I PÅSKA: Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. I går siktet politiet ektemannen hennes for drap. Foto: Politiet
MELDT SAVNET I PÅSKA: Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. I går siktet politiet ektemannen hennes for drap. Foto: Politiet Vis mer

Han nekter all straffskyld, ifølge sin advokat Ørjan Eskeland.

- Han er sterkt overrasket over at hans status er endret til siktet, og er selvfølgelig dypt frustrert over det også, sier advokat Ørjan Eskeland til NRK Rogaland.

I natt måtte den sikta mannen på legevakta.

- Formålet var å få vurdert helsetilstanden hans. Han ble sendt tilbake til arresten etterpå, sier advokaten.

- Er det aktuelt med psykiatrisk oppfølging?

- Det får vi vurdere etter hvert, sier forsvareren.

Ber publikum
Müller ble sist sett på ferjekaia på Oanes i Forsand kommune i 23-tida den 16. april. Forsvinningen har fått stor oppmerksomhet, men på tross av omfattende leting er hun ikke funnet. Müller og den siktede har to barn på henholdsvis åtte og ti år.

- De er tatt hånd om, sier advokat Eskeland.

De ber publikum om å ta kontakt med politiet dersom de har opplysninger i saken.

Dagbladet følger saken.

SØKT I EN UKE: Det har pågått en storstilt leteaksjon etter tobarnsmora. Her fra søndag da omlag 60 frivillige fra NF, Røde Kors og Norske Redningshunder deltok. Foto: Arne Alsvik / Norsk Folkehjelp
SØKT I EN UKE: Det har pågått en storstilt leteaksjon etter tobarnsmora. Her fra søndag da omlag 60 frivillige fra NF, Røde Kors og Norske Redningshunder deltok. Foto: Arne Alsvik / Norsk Folkehjelp Vis mer