Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er litt ekkelt å være nær tiltalte»

I går sto de ved siden av hverandre på åstedet: Den drapstiltalte 22-åringen og jenta han skal ha forsøkt å slå i hjel med kampestein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ORKDAL (Dagbladet): - Jeg grøsser, sier 22-åringen til Dagbladet. Han er på åstedet for første gang etter at 16 år gamle Morten Kristiansen ble drept og den nå 22 år gamle Silje Eirin Aufles Valstad ble forsøkt drept for tre år siden. Drapsvåpnene skal ha vært tre store steiner, den største på 4,2 kilo.

Ny rettsrunde

- Det er litt ekkelt å være nær tiltalte, sier Silje. Hun har besøkt åstedet flere ganger i håp om å huske noe av det som skjedde, men i likhet med tiltalte husker hun ingenting.

Dette er fjerde gang Orkdalsdrapssaken er til behandling i rettssystemet: I februar 2001 ble tiltalte dømt til 13 års fengsel og fem års sikring i Orkdal herredsrett. I oktober samme år ble han frifunnet i Frostating lagmannsrett, men dommen ble seinere opphevet av Høyesterett på grunn av saksbehandlingsfeil. Dermed må Frostating lagmannsrett behandle hele straffesaken på nytt med ny jury og nye dommere.

- Helt forferdelig, sier tiltalte om å måtte møte i retten enda en gang. Han nekter fortsatt straffskyld, fordi han ikke kan huske noe av det som skjedde.

Ufør

Før overfallet var Silje ei aktiv jente. I dag er hun 100 prosent arbeidsufør og har en medisinsk invaliditet på 70 prosent. Hun har slitt med psykiske problemer, og har problemer med språk.

- Det blir lange dager, sier Silje. Hun har bestemt seg for å følge det meste av rettssaken.

- Det er ekkelt å være her. Men det vil være bra for meg å følge med på hva som skjer i retten, sier Silje Eirin Aufles Valstad.

HUSKER IKKE: Silje Eirin Aufles Valstad (22) er her tilbake på stedet hvor hun ble overfalt og slått med stein for tre år siden, men hun husker fortsatt ikke noe av det som skjedde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media