«Det er lov å brenne det norske flagg. Hvorfor skal vi sverge troskap til det?»

Akhtar Chaudhry ut mot Abid Q. Raja

HVORFOR? SVs stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry synes forslaget om troskapsed er et slag i lufta fra Abid Raja. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HVORFOR? SVs stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry synes forslaget om troskapsed er et slag i lufta fra Abid Raja. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SVs stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry går til et frontalangrep på Venstres Abid Q. Raja som mener en statsborgertest langt fra er godt nok, og krever at nye statsborgere også «må sverge evig troskap til det norske flagg og grunnlov».

- Det er enda et slag i luften fra Raja. Det høres ut som det går riktig så galt for Venstre, når en må komme med denne typen uttalelser, sier Chaudhry og legger til:

- Vi har nettopp avkriminalisert å brenne det norske flagget. Hvorfor skal vi da sverge troskap til det?Evig troskapLørdag uttalte den kjente advokaten og Venstre-politikeren Abid Q. Raja at han mener det ikke er godt nok å kreve en statsborgertest:

- Innvandrere som vil bli statsborgere må forplikte seg til den norske grunnloven. Klarer man ikke å stå med hånda på hjertet og sverge troskap til grunnloven, da er man ikke verdt et norsk statsborgerskap, sier Raja til Dagbladet.

- Her må Raja ha sovet i timen. Det er ikke lenge siden Stortinget vedtok at en ikke lengre blir straffet for å brenne det norske flagg. Da er det uforståelig at en skal sverge troskap til flagget, sier Chaudhry.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer