Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det er lov å bruke hodet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag blir Nadeja Sokolova (31) tvangssendt tilbake til Russland av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen. Den russiske kvinnen har bodd snart elleve år i Norge. Hun er ekspert i satellittnavigasjon og tar doktorgrad på et banebrytende forskningsprosjekt ved NTNU. Hun utvises fordi hun, mens hun var gift, ukependlet mellom ekteparets hjem på Sørlandet og studier og jobb i Oslo. Dermed påstås hun å ha brutt regelen om felles bolig ved familiegjenforening.

Regjeringen står på hodet for å skaffe kvalifisert arbeidskraft til Norge. En toppkvalifisert kvinne kastes på hodet ut. For to uker siden sa Hanssens statssekretær Libe Rieber-Mohn at departementet skulle se på endringer i regelverket for å finne en løsning for Nadeja og andre i samme situasjon. Det er lov å bruke sunn fornuft, sa Libe Rieber-Mohn. Det var Hanssen tydeligvis uenig i. Statsråden begrunner utvisningen med frykt for flere proforma-ekteskap. Alle som kjenner Nadeja bekrefter at hennes ekteskap ikke var proforma. Paret var kjærester i mange år før de giftet seg.

En annen ung kvinne skal kastes ut etter åtte år i Norge og Nittedal. Thien Thi Vo (29) skal sendes tilbake til Vietnam. På gravplassen i Nittedal ligger datteren som døde for fem år siden, begravd. Thien har jobb, leilighet, samboer og er gravid på nytt. Likevel mener Utlendingsnemnda (UNE) at hun ikke har særlig tilknytning til riket. 29-åringens «feilgrep» er at hun skilte seg fra sin eksmann etter 2,8 år. Hadde hun ventet fire måneder, hadde hun fått opphold. Saken er bare skammelig.

Utkastelsene viser en meningsløs saksbehandling fra UDI og UNE. Eneste lyspunkt er at Thien i går fikk beskjed om at politiet ikke henter henne før UNE har behandlet omgjøringsbegjæringen. Nadeja har ikke engang fått svar av UNE før hun reiser. Paragrafrytteri og nådeløshet råder, ikke fornuften.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling