- Det er lov å bruke huet

Byrådsleder Raymond Johansen raser mot helgas grottefest.

RASER: Byrådsleder Raymond Johansen er ikke videre imponert over grottefest. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RASER: Byrådsleder Raymond Johansen er ikke videre imponert over grottefest. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De fikk beskjed om å holde lav profil og ikke parkere sparkesykler utenfor for å unngå mistanke om hva som foregikk. Deltakerne ble også oppfordret til å ikke komme for tidlig, slik at de unngikk uønsket oppmerksomhet og fare for å bli avslørt.

Ett døgn seinere er grottefesten i Oslo den nest mest leste saken hos BBC. Festen som skulle holdes skjult, har i stedet fått internasjonal oppmerksomhet.

Heller ikke hos byrådsleder Raymond Johansen har helgas «rave cave» forbigått i stillhet. Nå reagerer han kraftig på arrangementet som var nær ved å kreve flere menneskeliv, og potensielt kan vise seg å ha vært en smittebombe.

- Først vil jeg bare si at det er lov å bruke huet. Har du brutt deg inn i ei grotte og arrangert rave-party med omkring 200 mennesker i tida vi nå befinner oss i, så forstår du ikke hvilken planet du er på. Dette er kriminalitet og her kunne liv gått tapt, sier Johansen til Dagbladet.

Farlig

Johansen mener at man ved å gjøre sånne ting setter både sine egne og andres liv i fare.

- Det er mange anlegg i fjell i Oslo, og mange er kritisk infrastruktur. Dette er ikke steder folk skal oppholde seg eller ta seg ulovlig inn. Vi i kommunen er fra tidligere kjent med at folk tar seg ulovlig inn i anlegg tilhørende alt ifra kloakk til T-bane. Men man må huske at man ved å gjøre det, setter både sitt eget og andres liv i fare, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer