Det er lovpålagt å slippe ut dyra, men flere står fortsatt inne i fjøset

«Dyreplageri», mener NOAH. «I så fall har vi drevet med det i århundrer», sier Mattilsynet.

KUA MÅ UT: Det er blitt lovpålagt å la kuene beite utendørs i minst åtte uker hver sommer. Flere står fortsatt inne, ifølge dyrevernorganisasjon. Foto: NOAH
KUA MÅ UT: Det er blitt lovpålagt å la kuene beite utendørs i minst åtte uker hver sommer. Flere står fortsatt inne, ifølge dyrevernorganisasjon. Foto: NOAH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dyrevernorganisasjonen NOAH anklager Mattilsynet for dyreplageri, etter å ha funnet ut at flere gårdsbruk ikke slipper ut kuene sine om sommeren.

Fra 1. januar i år ble det lovpålagt å la alle kyr være ute på beite i minst åtte uker om sommeren. Mattilsynet har ansvaret for å følge opp og ta tak i eventuelle brudd.

- Urimelig - Det har tatt lang tid å få til lovendringen, men på tross av det får vi masse tips om at dyr har stått inne hele eller vesentlige deler av sommeren, og nærmest slippes ut for syns skyld om høsten. Det er dyreplageri, sier veterinær Siri Martinsen i NOAH til Dagbladet.

Hun forteller at dyrevernorganisasjonen har kontaktet Mattilsynet i de distriktene det gjelder.

- Men vi har fått en reaksjon vi synes er helt urimelig. Mattilsynet har informert bøndene om at de kan søke dispensasjon i stedet for å sørge for at kuene deres må ut. Det er ikke slik lovverket skal praktiseres. Kuer trenger beite, men i stedet gis bønder dispensasjoner. Mattilsynet legger til rette for det, sier Martinsen.

Mattilsynet er ikke enig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer