- Det er mange lik på innsiden av hotellet

Femstjerners hotell angrepet. Pakistanske medier melder om elleve døde.

KRAFTIG BOMBE:  Sikkerhetspersonell har samle seg utenfor det totalskadde luksushotellet Pearl Continental i Peshawar. Minst elleve er drept i den krafitge eksplosjonen. Foto: AFP PHOTO/ Tariq MAHMOOD/Scanpix
KRAFTIG BOMBE: Sikkerhetspersonell har samle seg utenfor det totalskadde luksushotellet Pearl Continental i Peshawar. Minst elleve er drept i den krafitge eksplosjonen. Foto: AFP PHOTO/ Tariq MAHMOOD/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det har vært en stor eksplosjon ved fem stjerners-hotellet Pearl Continental nordvest i Peshawar.

- Minst fem er drept og 25 andre skadd i angrepet, sier Sahib Zada Muhammad Anis Khan, en talsmann for myndighetene i byen ifølge CNN.

Klokka ni melder pakistanske Dawn News om elleve drepte.

Det som antas å være tre menn i bil, angrep på begge sider av hotellet, ifølge talsperson Liaqat Ali.

- De kjørte først inn hovedporten, der de angrep sikkerhetsfolk. Deretter kjørte de inntil bygget, sier Ali, ifølge Sky News.

- Hele baksiden har kollapset
Ulike pakistanske medier melder om mellom fem og elleve drepte, men en lokal journalist som har snakket med Sky News frykter det er langt flere ofre.

- Det er mange lik på innsiden av hotellet og det er langt flere skadde, sier Safeer Ullah til Sky News.

- De angrep først kontrollpunktet, før de kjørte bilen inn bak hotellet der de detonerte den. Hele baksiden har kollapset, sier Ullah.

- Kjentes som jordskjelv
Ifølge ubekreftede meldinger er flere av disse utlendinger som bodde på hotellet, melder BBC. Fem kilometer unna har Flyktningrådet, med ansvar for Pakistan og Afghanistan, sitt kontor.

- Det var en veldig kraft, vinduene dirret og gulvet ristet under oss, det kjentes som et jordskjelv, sier programdirektør Petr Kostohryz til Dagbladet.

Nordmann ikke skadd
Han forteller om ti angrep i byen den siste måneden.

- Taliban lovet en hevn for de militære styrkenes angrep i Swat-dalen, det er dem vi ser nå, tror jeg, sier Kostohryz på telefon fra Pershawar.

Den norske ambassaden i Pakistan ønsker at alle nordmenn i landet registrerer seg hos dem, men dette er ikke obligatorisk. De jobber nå med å finne ut om det er var nordmenn på hotellet da bomben rammet.

- Vi har foreløpig fått melding om at det skal ha vært en nordmann i området der eksplosjonene har skjedd, men han skal ikke være skadd, opplyser pressevakt Marte Lerberg Kopstad i UD til Dagbladet.

Veibombe
Peshawar er hovedstad i North Western Frontier Province, som grenser mot Afghanistan. Lengst nord i provinsen ligger Swat-dalen, hvor pakistanske soldater og militsstyrker kjemper mot Talibans geriljakrigere.

 MANGE SKADD:   Minst 25 mennesker skal være skadd. Foto: AP Photo/Aaj Television/Scanpix
MANGE SKADD: Minst 25 mennesker skal være skadd. Foto: AP Photo/Aaj Television/Scanpix Vis mer

Det har vært flere bombeangrep i området den siste tiden. Til sammen er 15 personer drept og mer enn hundre skadd i eksplosjonene.

I går ble en politimann drept da bilen han satt i kjørte over en veibombe i Peshawar. Ifølge AFP ble seks personer pågrepet og brakt inn til avhør etter gårsdagens eksplosjon.

De seks studerer ved en religiøs skole i Peshawar.

- JORDSKJELV: Petr Kostohryz var fem kilometer unna da bombene smalt og forteller at det føltes som et jordskjelv. Foto: Privat
- JORDSKJELV: Petr Kostohryz var fem kilometer unna da bombene smalt og forteller at det føltes som et jordskjelv. Foto: Privat Vis mer