- Det er mange som sitter igjen med en tom følelse

Skuterklubben Hammerfest Racing Club holdt i dag minnestund for de tre omkomne i Finnmark-tragedien.

 MINNET DE OMKOMNE: Det ble i dag holdt minnestund ved crossbanen til Hammerfest Racing Club i Forsøl. Foto: Ole Morten Melgård
MINNET DE OMKOMNE: Det ble i dag holdt minnestund ved crossbanen til Hammerfest Racing Club i Forsøl. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORSØL/HAMMERFEST (Dagbladet): Mange ungdom møttes i dag på skutertrening på Forsøl i Hammerfest.

Det var egentlig planlagt at det skulle være crossingkonkurranse i dag, men været har vært så dårlig det siste døgnet at skuterkjørere fra steder utenfor Hammerfest ikke kunne reise hit for å delta. Arrangørene valgte likevel å kjøre trening for de som ønsket det.

Klokka 12 ble det holdt ett minutts stillhet for de tre omkomne i Finnmark-tragedien.  

- Jeg vil at vi skal tenke på dem som omkom og deres pårørende. Det er ikke hver dag vi mister flotte skuterungdom fra Hammerfest, og det er forferdelig trist, sa stevneleder Lin Hagen Sjøgren i Hammerfest Racing Club under minnestunden, før treningen fortsatte.  

- De ville ha vært her
De ni personene som var med i den fatale skuterferden fra Skaidi var ikke medlem av skuterklubben, men de var ofte til stede på treninger og konkurranser som publikum eller hjelpemannskap. Hammerfest er også en liten by, hvor alle kjenner alle. Og nesten alle ungdommene kjører skuter på fritida.  

- Hadde det blitt løp her i dag, hadde de vært her, sier Bård Sjøgren, formann i klubben til Dagbladet.

Hammerfest Racing Club diskuterte i forkant om det var riktig å kjøre trening i etterkant av en så tragisk hendelse. De valgte til slutt å gjøre som planlagt, både i respekt for de som var med i ulykka, og for ungdommene rundt som har blitt berørt av dette.  

- Det er viktig å få gjøre noe annet og tenke på noe annet. Mange sitter igjen med en tom følelse, sier Lin Hagen Sjøgren.

- Kunne gått forferdelig mye verre
Ledelsen i klubben fikk beskjeden på fredag morgen om at noen hadde omkommet.  

- Vi begynte allerede på torsdag å diskutere ha vi skulle gjøre om dette gikk galt. Den første og største følelsen da vi fikk beskjeden om at de var omkommet, var at man har mistet tre ungdom, og at det kunne ha gått så forferdelig mye verre, sier Bård Sjøgren.

De tror at tragedien vil få ungdommene til å tenke seg om i forhold til hvordan man kler seg når man skal kjøre skuter over fjellet.

- En sånn tragedie som dette vil nok føre til at en del av ungdommene tenker på bekledning. I fjellet så er det naturen som rår. Vi reiser aldri ut på tur uten klær, tau, ekstrautstyr og mat, for man vet aldri hva som kan skje, sier Bård Sjøgren.