- Det er mange som vil slite, noen livet ut

Krisepsykolog om de overlevende etter skoleterroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skolemassakren i Peshawar i Pakistan, hvor minst 141, hvorav 132 barn, personer i skrivende stund er bekreftet drept, ryster en hel verden.

Terrorangrepet, som Taliban har tatt på seg ansvaret for, har flere likhetstrekk med gisseldramaet i Beslan, hvor til sammen 338 personer, hvorav 155 barn, ble drept i 2004.

Krisepsykolog Atle Dyregrov var i Beslan i 2007. Han sier etterdønningene var merkbare og alvorlige tre år etter.

- Det var mange som slet mye. I tillegg til alle de drepte har en hendelse som dette store konsekvenser for de overlevende og etterlatte, sier Dyregrov til Dagbladet.

- Mange av de levde som om det hadde skjedd i går. Den minste ting kunne sette frykten i gang. De hadde mye posttraumatiske plager, mange av de etterlatte var på graven til de døde hele tiden. Jeg snakket med en bestemor som fulgte et barnebarn til skolen hver dag og satt i bilen utenfor og ventet til skoledagen var slutt, for å forsikre seg om at han var trygg.

- Det var en liknende situasjon som i Peshawar, det skjedde inne på en skole, et sted der alle regner med at de er trygge. Når det skjer slike angrep der, ødelegger det den grunnleggende tryggheten man har, sier Dyregrov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer