«Det er mellom meg og gutten min, Mr. President»

Senator Jim Webb klarte ikke å skjule sin motvilje på festen hos Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den demokratiske senatoren fra Virginia forsøkte å unngå president Bush så lenge han kunne under presidentens mottakelse for nyvalgte kongressmedlemmer.

Han nektet først å stå i rekke for å hilse på presidenten. Deretter ville han ikke fotograferes sammen med mannen som hadde vært hans viktigste argument i valgkampen, skriver Washington Post.

Under mottakelsen fant presidenten ham likevel.

- Hvordan har gutten din det, spurte Bush om Webbs sønn som tjenestegjør i Irak.

- Jeg vil gjerne få dem ut av Irak, Mr. President, svarte Webb med slagordet fra valgkampen.

- Det var ikke det jeg spurte deg om. Hvordan har gutten din det?

- Det er mellom meg og gutten min, Mr. President.

Ifølge avisen svarte han så kjølig at samtalen med presidenten umiddelbart var over.

- Ikke interessert 

Etter brakseieren i kongressvalget har andre demokratiske politikere forsøkt å dekke over motsetningene med presidenten. Ikke Webb.

- Jeg er ikke spesielt interessert i et bilde av meg og George W. Bush på veggen. Det er ikke ment å fornærme presidentembedet, og jeg ønsker virkelig å jobbe med ham og hans administrasjon. Men ledere gjør noen symbolske ting for å forsøke å vise hvem de er og hva deres budskap er, sier Webb i et intervju etter det kjølige møtet i østfløyen på Det hvite hus.

Webb ble valgt med knapp margin i Virginnia tidligere denne måneden, etter en opphetet valgkamp der hans motstander George Allen tapte senatsplassen etter videoflausen med «Macaca».

KRIGSKRITIKER: Vietnam-veteranen og den tidligere marinestatsråden fra Reagan-administrasjonen er blant Irak-krigens mest høylytte kritikere.