Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er mor

Familien hadde fått beskjed om at Marilyn Manuel omkom i bombeangrepet på FN-hovedkvarteret i Bagdad, og var i gang med å planlegge begravelsen. Da ringte firebarnsmoren hjem fra sykesenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marilyn Manuel fra New York var offisielt blant de 24 omkomne etter tirsdagens terroraksjon mot FN-hovedkvarteret. Man antok at hun lå begravet i ruinene. Men to dager etter at familien hjemme i USA var varslet, fikk hun låne en mobiltelefon av en av sykesøstrene på sykehuset i Bagdad. Fra sykesenga rinigte hun hjem og fortalte at hun er i live.

Sønnen Rick tok telefonen.

- Rick, det er mor, sa hun.

- Hvem? Mor?

Da kom hele familien til og samlet seg rundt luren.

Nektet å tro det

Da ektemannen Benjamin Manuel kom hjem fra jobb tirsdag forrige uke, ventet FN-personell på ham hjemme. De hadde dårlige nyheter.

- Jeg nektet å tro det. Jeg sa «jeg tror ikke på dere. Jeg vil se fakta. Jeg vil se henne.»

Marilyns eldste sønn, Vladamir, så først nyheten om bombingen på TV. Han fryktet umiddelbart at moren var blant de omkomne. Da han ringte familien i New York fikk han bekreftet det han fryktet mest. Han fløy straks til New York fra Hawaii for å være med å planlegge begravelsen. Da han fikk snakke med moren midt på natten torsdag, snudde det alt opp ned, fra dyp sorg til overveldende glede.

- Jeg klarte ikke å si noe. Jeg sa bare at vi er glad i henne, og at hun må komme hjem snart. Jeg tror ikke hun visste at vi hadde blitt fortalt at hun var omkommet.

Hjem denne uka

Marilyn Manuel jobbet for Sergio Vieira de Mello, som omkom i terroristaksjonen. Hun har jobbet for FN i 18 år. Hun pådro seg bare mindre skader i bombeangrepet, og ligger på et sykehus utenfor Bagdad. Hun vil bli fløyet til New York i begynnelsen av denne uka.

Det er fortsatt uklart hvordan Marilyn Manuel felaktig ble regnet blant de omkomne.

<B>OVERLEVDE: Benjamin Manuel med et portrett av sin kone Marilyn.
<B>SØNNEN: Eric Manuel hadde mottatt den triste beskjeden om at hans mor var død. Her snakker han med reportere hjemme i Queens i New York.
FIKK LÅNT MOBILTELEFON: På sykehuset fikk Marilyn Manuel lånt en mobiltelefon og ringt hjem. Familien hadde da allerede fått beskjed om at hun var død.