- Det er mulig Erna Solberg er litt lei seg, men nå skal hun representere Norge

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener Brexit gir Norge helt nye muligheter.

BREXITEER: - Jeg er glad for at det ble leave etter en demokratisk prosess, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet i London. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BREXITEER: - Jeg er glad for at det ble leave etter en demokratisk prosess, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet i London. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Trygve Slagsvold Vedum er både fornøyd og litt overrasket etter å ha sittet oppe hele natta og fulgt med på folkeavstemningen som endte med at britene valgte å forlate EU.

- Jeg er fornøyd med utfallet, men også spent. Jeg håper Storbritannia og EU får dette til å gli lettest mulig. Alle har å tjene på at dette går mest smertefritt, sier lederen for Norges mest EU-skeptiske parti.

Da Dagbladet snakket med Sp-lederen torsdag kveld trodde han på en knapp seier til bli--sida. Slik gikk det altså ikke.

- Det er tydelig at den frykten som har spredd seg ikke gikk så mye inn på folket som man hadde trodd. Det var de samme advarslene da Storbritannia skulle bestemme seg for Euro i 1999, men i stedet for økonomisk nedgang, gikk det motsatt. De har nok det i minne, sier Slagsvold Vedum.

Norge må ta grep

I forkant av folkeavstemningen har statsminister Erna Solberg advart britene om utmelding i flere britiske og internasjonale medier. I Politico var hun sitert på at britene ville «hate det». Hun har brukt Norge som skrekkeksempel.

Slagsvold Vedum har ikke så mye til overs for advarslene fra Solberg og andre regjeringsmedlemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer