UNDERSØKER OMRÅDET: Geologer ble lørdag fløyet inn til rasområdet i Namsos og er i gang med grunnundersøkelser. Området skal være stabilt, men vaktholdet er strengt. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
UNDERSØKER OMRÅDET: Geologer ble lørdag fløyet inn til rasområdet i Namsos og er i gang med grunnundersøkelser. Området skal være stabilt, men vaktholdet er strengt. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- Det er mye frustrasjon og sinne

Evakuerte Sturla Forås våger ikke flytte tilbake til rasområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAMSOS (Dagbladet.no): Det var i dag et orienteringsmøte på Vestbyen skole der de evakuerte og de som har mistet sine hjem kunne få stille spørsmål og lufte sine tanker om raset som rammet byen i går.
 
- Det er mye frustrasjon og sinne. Vi er veldig redde, sier Sturla Forås til Dagbladet.no.
 
Se hans egne bilder av raset her.
 
Han er blant de evakuerte fra raset. Han og kona har allerede bestemt seg for at de skal aldri flytte tilbake til den en gang idylliske Kattmarkveien.
 
- Selv om huset står mangler stedet strøm, kloakk og vei, så det er ingen vits likevel, sier han.

Ikke tillit
Nå undrer befolkningen seg over hvordan dette i det hele tatt kunne skje. Området var ifølge en geologisk rapport ikke like godt utredet som de andre områdene i nærheten. Ifølge Forås har det ikke vært noen form for grunnboringer på stedet tidligere.
 
- Vi har fryktelig mange spørsmål, men vi får veldig få svar. Hva slags tillit kan vi ha til vurderingene og utredningene som blir gjort etter dette, dersom vi skulle flytte tilbake? Tilliten til geologene er i alle fall lik null, sier han.
 
Kommunen, geologer og hjelpemannskap holder en pressekonferanse klokka 14.00.
 
Ordfører Morten Stene avslører allerede nå at de håper at enkelte av beboerne kan komme seg hjem en liten tur i kveld for på hente ut sine viktigste eiendeler, men han kan ikke love noe som helst.
 
- Kjæledyr er det folk er mest opptatt av. Det skal gjelde katter og fisker i akvarium. Ellers mangler folk klær og toalettartikler, sier Stene.
 
Han synes det var et sterkt møte med de evakuerte i dag.
 
- Dette er mennesker i en krisesituasjon som har opplevd noe så traumatisk som å miste sine hjem. Man kjenner det på kroppen, sier ordføreren til Dagbladet.no.

Har stilt opp
Han er likevel glad for all omtanken og støtten i byen etter katastrofen.
 
- Folk i bygda har tatt kontakt og fortalt at de kan stille med husrom til de involverte. Bedrifter har også ringt og kan bidra med sengetøy og klær. Det er vi veldig takknemlige for, sier ordfører Morten Stene.
 
Til de som har mange spørsmål har han foreløpig få svar han kan gi.
 
- Vi må avvente geologenes arbeid, så vi har veldig få svar på noe som helst ennå, sier Stene.

EVAKUERT: Vi er veldig redde, sier Sturla Forås til Dagbladet.no.
EVAKUERT: Vi er veldig redde, sier Sturla Forås til Dagbladet.no. Vis mer