Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er mye lidelse i denne statistikken

4700 nordmenn døde av pasientskade i fjor. Halvparten av dødsfallene kunne vært unngått, mener helseministeren.

ÅPEN OM FEIL: Ny helsestatistikk viser at hvert sjette sykehusopphold i Norge skyldes pasientskade. Halvparten kunne vært unngått, mener helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
ÅPEN OM FEIL: Ny helsestatistikk viser at hvert sjette sykehusopphold i Norge skyldes pasientskade. Halvparten kunne vært unngått, mener helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny helsestatistikk viser at hvert sjette sykehusopphold i Norge skyldes pasientskade.

Det tilsvarer 115 000 innleggelser, og 4700 av dem ender altså med at pasienten dør, melder NRK.

- Det er mye lidelse i denne statistikken. Også når man tenker på at halvparten av dødsfallene kunne vært unngått hvis vi hadde jobbet bedre, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Internasjonal forskning viser ifølge Helsedepartementet at rundt halvparten av alle pasientskader kan forebygges.

Strøm-Erichsen sier hun er opptatt av åpenhet i helsesektoren, og at hun derfor er glad for at de nye tallene gjøres kjent.

- Åpenhet er viktig for å kunne forbedre oss. Jeg er derfor stolt av at Norge går foran med å kartlegge pasientskader ved alle sykehus, sier hun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!