ANMELDER: Beate Helland er lokalpolitiker i Kristiansand. Nå anmelder hun en partikollega for overgrep. Foto: JARLE MARTINSEN/FÆDRELANDSVENNEN
ANMELDER: Beate Helland er lokalpolitiker i Kristiansand. Nå anmelder hun en partikollega for overgrep. Foto: JARLE MARTINSEN/FÆDRELANDSVENNENVis mer

- Det er mye som er vondt i denne saken

Beate Helland (Frp) mener at hun er frosset ut av verv i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bystyrepolitikeren Beate Helland (Frp), som i går anmeldte en stortingsrepresentant (Frp) for sexovergrep, sier at det som fikk henne til å anmelde saken nå var at hun forstår det slik at han ikke erkjenner skyld.

- I utgangspunktet gikk jeg inn i forhandlinger med ham fordi at jeg trodde han erkjente skyld. Jeg ville ha en erkjennelse og en oppreisning for det han har gjort mot meg. Men jeg har sett i høst at han har en helt annen versjon av saken enn meg, sier hun til Dagbladet, og legger til at hun nå mener at han ikke fortjener å bli tilgitt.

- Var full I anmeldelsen viser Helland til tre episoder som skjedde i 2008 og 2009. To hendelser skjedde på Farsund fjordhotell, den tredje under Frps landsmøte i mai 2009.

Hun hevder stortingspolitikeren har hatt sex med henne da hun var i en tilstand der hun ikke kunne motsette seg dette.

- Jeg var med fordi jeg var full, og kunne ikke la være. Jeg var veldig på vakt etter den første hendelsen, det skulle ikke skje igjen, sier Helland.

Helland forklarer at både hun og stortingsrepresentanten først var enige om at de ikke ønsket å ha saken i media.

- Vi er begge offentlige personer, jeg hadde ikke lyst til å skade partiet med en ny skandale, sier hun, og forklarer at hun har kjent han lenge.

- Hjerteskjærende - Han og jeg har vært gode kolleger og samarbeidet godt politisk, så jeg syntes lenge det var vanskelig å tro at han sto ved det, fortsetter hun.

I mai i fjor hadde stortingsrepresentanten og Helland et møte der de diskuterte saken, og hun forklarer at det var først etter dette hun ble oppmerksom på at hun kunne kreve erstatning.

- Jeg snakket med en advokat som forklarte meg at erstatning var en del av en rettssak om overgrep, sier Helland.

Helleland føler nå at hun er frosset ut av verv i paritet på grunn av saken.

- Det er mange ting som gjør vondt i denne saken. Jeg skjønte at jeg kom til å være politisk død om denne saken kom ut, sier hun.