Erna om mannens kreftsykdom

- Det er mye sympati i det norske folk

Statsminister Erna Solberg (H) sier familien har fått mange støtteerklæringer etter at ektemannen Sindre Finnes tidligere i uka fortalte om kreftsykdommen.

GODE PROGNOSER: Statsministeren sier at det var tøft å få beskjeden om at ektemannen hadde kreft. Video: Lars Eivind Bones / DagbladetVis merVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært veldig mange hyggelige hilsener. Heldigvis forsto folk etter hvert at dette er en kreftform som ikke er dødelig, men ordet kreft er en trigger for mange som har egne erfaringer med sykdommen, sier Solberg til Dagbladet.

Det har gått noen dager siden ekteparet sto fram i Se og Hør og fortalte at Finnes hadde fått hudkreft. 54-åringen, som jobber i NHO-forbundet Norsk Industri, oppdaget like før jul i fjor et blødende sår i panna.

- Såret ville ikke gro, og jeg gikk til legen som undersøkte det nærmere, sa Finnes til Dagbladet.

- Vanskelig ord

Solberg sier ekteparet dels valgte å være åpne om sykdommen fordi Finnes hadde brukt store og synlige plastre i en periode.

- Samtidig mente Sindre det ville være lurt å fortelle hvor viktig det er å bruke solkrem med høy faktor når du er lys og rødblond og går mye i fjellet, sier Solberg.

Selv om prognosene for å bli frisk er gode, sier statsministeren at det var tøft å få beskjeden om at ektemannen hadde kreft.

- Akkurat da jeg fikk beskjed om at det var kreft, syntes jeg det var vanskelig. Samtidig fikk vi jo god informasjon om at dette var en kreftform som ikke har så stor fare knyttet til seg. Men det er viktig å få den behandlet, sånn at den ikke vokser seg større.

- Det er dette ordet kreft, som jeg tror er et vanskelig ord for mange. For alle har noen i familien som har opplevd dette, og kanskje med dødelig inngang, fortsetter hun.

I full jobb

I intervjuet med Dagbladet tidligere i uka fortalte Finnes at han vil få behandling for kreften i en periode framover, men at den ikke er over.

- Hudkreft er ikke så dramatisk som mange andre krefttyper. Jeg har vært i full jobb hele veien, men det er klart at man bruker litt tid på å bearbeide en beskjed som involverer ordet «kreft».

- Ble du redd?

- Man bruker litt tid på å fordøye en slik beskjed. Norske familier får kreftbeskjeder hver eneste dag, og jeg tror vi taklet den omtrent som alle andre. Det er jo en alvorlig ting å bli fortalt, sa Finnes.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer