Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

- Det er nå det er alvor

Tidligere finansminister Siv Jensen krever at regjeringen legger fram konkrete tiltak for å hjelpe norsk økonomi gjennom coronakrisen.

KREVER TILTAK: Siv Jensen ber om at det innføres tiltak allerede tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KREVER TILTAK: Siv Jensen ber om at det innføres tiltak allerede tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det aller viktigste er at regjeringen i dag lanserer helt konkrete tiltak, og at de er rede til å iverksette dem hurtig. For vi kan ikke ha et seminar om dette i dagevis, sier Frp-lederen i NRKs Politisk kvarter tirsdag.

- Det er nå det er alvor ute i bedriftene, og man kan hastebehandle dette gjennom Stortinget hvis regjeringen har gjort jobben sin. Vi må handle, og tiltakene må komme i dag, mener Jensen.

Hun forlot posten som finansminister for halvannen måned siden, da Fremskrittspartiet gikk ut av regjering.

NYE TALL: Mandag ble det klart at totalt 192 nordmenn har testet positivt for coronaviruset. Reporter: Ingunn Dorholt / Video: Øystein Sæthre Vis mer

Flere forslag

Hun nevner en rekke tiltak hun mener kan tas i bruk: Endre permitteringsreglene, gjøre lettelser i skatter og avgifter, deriblant flypassasjeravgiften, og framskynde bygge- og samferdselsprosjekter.

- Det sysselsetter mange mennesker og skaper aktivitet, konstaterer hun.

Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Jan Tore Sanner (H) skal tirsdag presentere sine vurderinger av de økonomiske konsekvensene av coronaviruset, mens næringsminister Iselin Nybø (V) skal møte næringslivsorganisasjoner for å diskutere problemene næringslivet har fått.

Redusere konsekvenser

Nybø og organisasjonene NHO og Finans Norge skal være til stedet på møtet.

Også statssekretær Oluf Ulseth fra Statsministerens kontor og Magnus Thue fra Finansdepartementet deltar. De skal diskutere hvordan man kan håndtere og redusere negative konsekvenser av viruset.

Nybø sier det er for tidlig å si hvilke effekter viruset vil ha på lengre sikt.

- Det avhenger blant annet av hvor lenge utbruddet varer og hvor fort viruset sprer seg. Men vi ønsker dialog med næringslivet, og vi vil høre mer om hvilke utfordringer NHO, deres landsforeninger og Finans Norge ser, sier Nybø.

Hele Norges coronakart