JAKTER PYROMAN: To personer ble evakuert etter at en yttervegg ble antent på dette huset i Øvre Langgate. Brannvesenet har revet veggen etter det som var en av fem branner politiet frykter er påsatt i løpet av natta. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO
JAKTER PYROMAN: To personer ble evakuert etter at en yttervegg ble antent på dette huset i Øvre Langgate. Brannvesenet har revet veggen etter det som var en av fem branner politiet frykter er påsatt i løpet av natta. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTOVis mer

- Det er nærliggende å tro at det er påtent

Politiet jakter ildspåsetter etter fem branner i sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Tønsberg jakter i natt på en mulig ildspåsetter etter fem branner på noen få timer.

Gjerningspersonen har tent på søppelkontainere, som flere steder har spredd seg til nærliggende bygninger, og en bod.  

Søker med hund
- Alle brannene er i sentrum, med bare noen hundre meters avstand. Vi søker nå blant annet med hund etter spor av en mulig ildspåsetter,  opplyser operasjonsleder i Vestfold politidistrikt Knut Henning Bjune til Dagbladet.no.

Den første brannen ble meldt til politiet klokken 23.39, og ble raskt slokket. Deretter ble det oppdaget nye branner i søppelkontainere med bare to minutters mellomrom rett før klokken to.

2.09 brant det i Kammergaten. Den foreløpig siste brannen ble oppdaget klokken 3.48 i Danakleven, hvor en bod sto i brann.  

To evakuert
-  Ved brann nummer tre, i Øvre Langgate, spredte flammene seg til ytterveggen i et hus. To beboere ble vekket og kom seg uskadd ut, sier Bjune.

Ved den fjerde brannen gikk røykdykkerne ifølge Tønsbergs Blad inn i en forretningsgård der det brant i åtte store søppeldunker.

Alle brannene er nå slukket.

- Det er nærliggende å tro at vi har å gjøre med en ildspåsetter. Søppelbøttene har stått tett inntil husvegger, så det er skumelt, sier operasjonslederen.

Ingen er så langt pågrepet, og ingen vitner har meldt seg.

- Det er 10-15 minus her, så de fleste har nok holdt seg inne, tror Bjune.


(Dagbladet.no følger saken.)

FEM BRANNER:  Det har brent på fem steder i Tønsberg sentrum i natt. Brannstedene ligger bare noen hundre meter fra hverandre. Så langt har det brent i Øvre Langgate, Torvgaten, Graabrødregaten, Kammegaten og Daakleven. Kart: Gulesider.no
FEM BRANNER: Det har brent på fem steder i Tønsberg sentrum i natt. Brannstedene ligger bare noen hundre meter fra hverandre. Så langt har det brent i Øvre Langgate, Torvgaten, Graabrødregaten, Kammegaten og Daakleven. Kart: Gulesider.no Vis mer