- Det er nedrig, og et valgkampstunt av sjeldent amerikansk slag

Snorre Valen (SV) sier at det er utrolig at Solberg ikke stilte mistillitsforslag om hun mener det hun sier om Stoltenberg.

-OPPSIKTSVEKKENDE: SVs Snorre Valen sier at Høyre-lederen burde ha stilt mistillitsforslag da Stoltenbergs lederegenskaper ble tatt opp på Stortinget, ikke bruke det som valgkampstunt, om hun mener det hun sier.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
-OPPSIKTSVEKKENDE: SVs Snorre Valen sier at Høyre-lederen burde ha stilt mistillitsforslag da Stoltenbergs lederegenskaper ble tatt opp på Stortinget, ikke bruke det som valgkampstunt, om hun mener det hun sier. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka gikk Jens Stoltenberg til angrep på Erna Solbergs lederegenskaper.

- Jeg merker meg at 22. juli-rapporten var en knusende rapport på hvordan det norske samfunnet blir styrt, og politistudien viser det samme, sier Solberg til Dagens Næringsliv, som svar på angrepet fra statsministeren.

- Mildt sagt oppsiktsvekkende Stoltenberg kritiserte Høyre-lederen for å ikke ha nådd lengre i et internt prosjekt på borgerlig side.

Snorre Valen, stortingsrepresentant for SV, synes at det er oppsiktsvekkende av Solberg å ta opp Stoltenbergs lederegenskaper i valgkampen.

- Vi diskuterte dette i over ett år på Stortinget da vi tok opp Gjørv-rappporten. Da hadde vi en grundig rapport og en grundig gjennomgang. Hvis Erna mener det hun sier nå er det utrolig at hun ikke stilte mistillitsforslag da. Dette er et valgkampstunt av sjeldent amerikansk slag, sier Valen og legger til at Høyres syting over svertekampanjer kan legges død.

- Jeg synes det er mildt sagt oppsiktsvekkende at de er med på stortingsbehandling av saken i ett år, der Stoltenbergs lederegenskaper blir diskutert, og de ender med å ikke fremme mistillit, sier Snorre Valen.

LEDEREGENSKAPER: Jens Stoltenberg (Ap) og Erna Solberg (H) har angrepet hverandres egenskaper den siste uka. 
Bildet er fra partilederdebatten på NRK i Arendal mandag kveld. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
LEDEREGENSKAPER: Jens Stoltenberg (Ap) og Erna Solberg (H) har angrepet hverandres egenskaper den siste uka. Bildet er fra partilederdebatten på NRK i Arendal mandag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Erna Solberg sier til Dagbladet at hun bare gjentok noe hun også sa i debatten på Stortinget, og at hun ikke stilte mistillitsforslag fordi statsministeren beklaget.

- Viktig debatt Han mener at om Høyre mener at Stoltenberg har alvorlige feil ved sine lederegenskaper, så burde de ha tatt det opp da.

- Det er nedrig å komme med dette nå, og en valgkampmetode vi ikke har sett i Norge før, sier Valen.

- Debatten etter 22. juli er viktig. Det var ikke en naturkatastrofe, det var et politisk attentat som var retta mot Ap, og vi må behandle det slik, sier Valen.

Utspillet fra Erna Solberg kom dagen etter at Civita-leder Kristin Clemet sa at Stoltenberg har sluppet for billig unna 22. juli-kommisjonens rapport der det ble avdekket stor svikt og dårlig ledelse i forvaltningen.

- Ikke sett forbedringer Også Oslos ordfører Fabian Stang (H) støtter Clemet.

Stang sier at det har vært litt vondt å se hvordan Stoltenberg i to år har sagt at ting skal gjøres bedre.- Vi har ikke sett de forbedringene, sier Stang.