- Det er nesten så jeg vil omtale dem som dyr

Frp-representant raser mot Profetenes Ummah-lederens hyllest til gisseltakerne i Algerie.

REAGERER MED AVSKY:  Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen (Frp) reagerer med avsky mot Ubaydullah Hussains hyllest til gisseltakerne i Algerie. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
REAGERER MED AVSKY: Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen (Frp) reagerer med avsky mot Ubaydullah Hussains hyllest til gisseltakerne i Algerie. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På sin Facebook-profil hyller i dag den markante norske islamisten Ubaydullah Hussain (27) de algeriske gisseltakerne.

«Måtte Allah swt [Allah den høyeste] belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amiin», skriver Hussain, og legger ved ei lenke til en VG-artikkel om antallet drepte gisler.

Frp's innvandringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen mener Profetens Ummah-lederens terrorhyllest er hinsides motbydelig og grotesk.

- Dette viser at menneskelighet er noe som er totalt fraværende hos disse personene, de har ingen som helst menneskelige karakter i det hele tatt. Det er nesten så jeg vil omtale dem som dyr, sier Johansen til Dagbladet.

- Straffbart Stortingsrepresentanten sier han er dypt sjokkert. Han understreker at han er for ytringsfrihet, men krever likevel at norske myndigheter slår hardt ned på det han oppfatter som en klar oppfordring til terror mot nordmenn.       - Dette er personer som bor i Norge, så dette må norske myndigheter følge opp på en streng måte. Dette er en hyllest av drap og terror. Det er straffbart.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer