SVERTEKAMPANJE? Den britiske politikeren Nick Clegg (i midten), leder av partiet Liberaldemokratene, er i hardt vær om dagen. Peter Mandelson fra det britiske Arbeiderpartiet mener han er utsatt for en svertekampanje. FOTO: REUTERS/Gareth Fuller
SVERTEKAMPANJE? Den britiske politikeren Nick Clegg (i midten), leder av partiet Liberaldemokratene, er i hardt vær om dagen. Peter Mandelson fra det britiske Arbeiderpartiet mener han er utsatt for en svertekampanje. FOTO: REUTERS/Gareth FullerVis mer

- Det er Nick Clegg sin feil

Den britiske politikeren har fått en massiv kampanje mot seg i britiske medier, hvilket er blitt gjort narr av på Twitter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): De siste dagene har den britiske politikeren Nick Clegg, leder av partiet Liberaldemokratene, fått skylden for det meste som har gått galt. Flere britiske medier har gitt ham skyllebøtter på forsidene, hvilket er blitt harselert med på det sosial nettstedet Twitter.

I forrige uke kom Nick Clegg best ut av det i den første tv-debatten i historien innenfor britisk politikk. Nå angripes han fra høyre og venstre i forkant av kveldens tv-debatt som starter klokken 21 norsk tid.

Flere britiske aviser har i dag hatt ufordelaktige forsideoppslag om Nick Clegg. Daily Mail skriver blant annet at han har fornærmet britisk stolthet.

Dette har Twitter-brukere gjort narr av ved å gi Clegg skylden for alt som går galt i deres liv; at solen har forsvunnet og for at de har det for varmt hjemme hos seg.

Tagen #nickcleggsfault var i ettermiddag den nest mest brukte tagen på Twitter, melder avisen The Guardian.

Nå tar Peter Mandelson fra det britiske Arbeiderpartiet til orde for å stanse hetsen mot Clegg i britisk presse.

- Jeg synes pressedekningen av Clegg har vært ufyselig. Medieoppslagene vi har sett i dag er som hentet rett ut fra manualen over skitne triks fra Det konservative partiet (også kalt Tory Pary, red.adm.), sier Mandelson til BBC.

HETS PÅ TWITTER: Folk gir Nick Clegg skylden for alt mulig, deriblant dårlig vær og at enkelte har det for varmt innendørs. FAKSIMILE: TWITTER
HETS PÅ TWITTER: Folk gir Nick Clegg skylden for alt mulig, deriblant dårlig vær og at enkelte har det for varmt innendørs. FAKSIMILE: TWITTER Vis mer

Han mener dette er en del av en svertekampanje som ikke har rot i virkeligheten.

Liberaldemokratene har alltid ligget bak de konservative og det britiske Arbeiderpartiet, men ligger nå likt på meningsmålingene etter den første tv-debatten.

Albuene i britisk politikk ser ut til å ha hardent til i forbindelse med at politikerne nå kan debattere på tv-skjermen.

En talsperson fra det britiske Arbeiderpartiet sier til BBC at Det konservative partiet har panikk fordi deres egen valgkampanje går dårlig.

FORSVARER CLEGG: Peter Mandelson fra det britiske Arbeiderpartiet mener britisk presse driver en svertekampanje mot Nick Clegg. Her er han sammen med Storbritannias statsminister Gordon Brown. FOTO: REUTERS/Suzanne Plunkett
FORSVARER CLEGG: Peter Mandelson fra det britiske Arbeiderpartiet mener britisk presse driver en svertekampanje mot Nick Clegg. Her er han sammen med Storbritannias statsminister Gordon Brown. FOTO: REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer