- Det er noe av det vanskeligste jeg gjør

Slik svarer statsadvokat Inga Bejer Engh på kritikken. Les mer og se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Retten farer med harelabb over de viktige spørsmålene, sa Kjetil Stormark til Dagbladet i går (se egen video).

Han har skrevet boka «Da terroren rammet Norge», og mener det er problematisk at retten har satt av bare tre dager til å gå gjennom politiets arbeid den 22. juli, vennekretsen til Breivik og politiets ti måneder lange etterforskning.

Det er politiets etterforskning som er temaet i dag, og Stormark frykter at viktig informasjon ikke kommer fram.

- Vanskeligste oppgaven Statsadvokat Inga Bejer Engh innrømmer at hun gjerne skulle hatt mer tid til rådighet.

- Ideelt sett kunne det nok vært satt av mer tid. Jeg må si at det som kanskje er det vanskeligste med å være aktor, er å bedømme hvor lang tid man bruker på hvert tema. Jeg har vært aktor i 10 år og synes det er like vanskelig fortsatt, sa Bejer Engh til Dagbladet i går kveld.

Statsadvokat Svein Holden startet dagen i dag med å si til retten at det å gå gjennom etterforskningen på en dag ikke er en enkel oppgave.

- Det er utfordrende å komprimere ti måneder etterforskningen på én dag, sa Holden til retten.

Vil gi retten oversikt Han har tidligere fortalt til Dagbladet om dagens utfordringer:

- Vi må tenke gjennom hva som er viktig å ha med og hva som kan gås raskt gjennom. Vi må finne en form, slik at retten får oversikt over etterforskningsarbeidet og mer detaljert kunnskap om enkelte emner, sa statsadvokat Svein Holden til Dagbladet i forrige uke.