ÅSTED: I en leilighet i denne bygården på Frogner ble Pål Stener Johannessen (90) funnet død. Politiet mener han ble drept. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
ÅSTED: I en leilighet i denne bygården på Frogner ble Pål Stener Johannessen (90) funnet død. Politiet mener han ble drept. Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

- Det er noen helt spesielle omstendigheter i denne saken

Det sier advokat Øystein Storrvik, som representerer den 60 år gamle kvinnen som er siktet for drap på Pål Stener Johannessen (90).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 90 år gamle mannen døde i sitt hjem på Frogner 13. mars i år. Ingen så noe mistenkelig ved dødsfallet, men etter å ha mottatt informasjon, iverksatte politiet etterforskning.

Lørdag ble den 60 år gamle kvinnen pågrepet hjemme i sin leilighet i Oslo. Hun er siktet for forsettelig drap, og ble framstilt for varetektsfengsling i dag.

- Hun nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre, sier hennes forsvarer Øystein Storrvik til Dagbladet i Oslo tingrett.

- Det er noen helt spesielle omstendigheter i saken. Jeg kan ikke gå inn på hva det er, sier Storrvik.

- Hushjelp Politiet har fortalt at det ikke er noen familierelasjon mellom den siktede kvinnen og 90 år gamle Pål Stener Johannessen.

90-åringen skal ha vært enkemann siden 90-tallet. Han skal ikke ha barn.

Naboer i leilighetskomplekset på Frogner forteller til Dagbladet at den drapssiktede 60 år gamle kvinnen var 90-åringens hushjelp. 

SPESIELLE OMSTENDIGHETER: Advokat Øysten Storrvik representerer den 60 år gamle drapssiktede kvinnen. Han sier det er noen helt spesielle omstendigheter i saken.
SPESIELLE OMSTENDIGHETER: Advokat Øysten Storrvik representerer den 60 år gamle drapssiktede kvinnen. Han sier det er noen helt spesielle omstendigheter i saken. Vis mer

Advokat Storrvik vil ikke kommentere disse påstandene.

60-åringens naboer på Nordstrand sa tidligere i dag til Dagbladet at de er sjokkerte over at kvinnen nå er siktet i et drap.

I fengslingsmøtet ba politiet om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

Det ble bestemt at saken skal gå for lukkede dører fordi det fortsatt gjenstår avhør av vitner og tekniske undersøkelser i saken.

PLOMBERT: Politiet har plombert inngangen til 90-åringens leilighet. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
PLOMBERT: Politiet har plombert inngangen til 90-åringens leilighet. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer