VIL HA MILLIARDER: Administrerende direktør, Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, mener dette er regjeringens viktigste budsjett. Foto: Morten Holm / SCANPIX
VIL HA MILLIARDER: Administrerende direktør, Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, mener dette er regjeringens viktigste budsjett. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

- Det er noen store bedrifter også, Jens.

Norsk industri frykter industri-lokomotivene kneler av finanskrisen, på tross av krisepakken. Svarer leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET (Dagbladet.no): - Nå må hun viser at hun duger. Dette er Kristin Halvorsen og regjeringens viktigste budsjett noensinne. Nå må de virkelig trå til. Alt annnet vil være oppsiktsvekkende, sa direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, til Dagbladet.no i morges

Klokken 11.00 i dag la finansminister Kristin Halvorsen (SV) fram den varslede krisepakken for Stortinget. Pakken er på totalt 20 milliarder kroner.

- Nå er det alvor. Krisen rammer nå all industri, sier Lier-Hansen.

Mot slutten av Kristin Halvorsens tale om krisepakken kom statsminister Jens Stoltenberg inn i vandrehallen og gikk rett bort til Lier-Hansen for å slå av en prat. Da Stoltenberg var på vei mot å gå videre inn i mengden av journalister og politikere, hevet Lier Hansen stemmen:

- Det er noen store bedrifter også, Jens.

Overfor Dagbladet.no utdyper han at Norsk Industri frykter at de store industrilokomotivene ikke vil få nok støtte gjennom krisepakken.

- Vi er veldig skuffet over at regjeringen ikke har endret avskrivningsreglene og gjort dem konkurransedyktige med våre naboland. Våre medlemmer har signalisert, og vi har dokumentert overfor regjeringen, at bedriftene har investeringsplaner for 30 milliarder kroner som kan settes ut i livet, sier Lier-Hansen.

Regjeringen har vært tydlige på at de ønsker tiltak som er reversible.

- Jeg forstår jo at avskrivningsregler måtte endres for en lengre periode enn et år, men virkningen ville vært umiddelbar og det er det viktigste, sier Lier Hansen, som understreker at Norsk Industri fikk godt gjennomslag for mange krav før jul, blant annet i form av økt eksportstøtte.

Er Norsk Industri fornøyd med regjeringens krisepakke?