- Det er nok ingen som slipper billig unna

Ruskeværet fortsetter ut helga. Og det er ingen sommer i vente.

 LOKALE SKURER:  Det har vært mye byger flere steder i landet i det siste. Statsmeteorologene melder at været vil fortsette å være ustabilt de nærmeste dagene. Foto: Berit Roald / Scanpix
LOKALE SKURER: Det har vært mye byger flere steder i landet i det siste. Statsmeteorologene melder at været vil fortsette å være ustabilt de nærmeste dagene. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stikkordet for både kortids- og langtidsvarselet ser ut til å være ustabilitet.

Statsmeteorolog ved Meteorlogisk institutt Bente Wahl forteller til Dagbladet at det ligger lavtrykk over store deler av landet akkurat nå.

- Det blir ikke noe spesielt bra vær egentlig, og det gjelder både ut dagen i dag, og i morgen. Det er vel vanlig norsk sommer, sier hun.

- I morgen blir det kanskje noe mer byger på Østlandet. Vestlandet får noe regn, og det samme gjelder Møre og Romsdal og Trøndelag. I Finnmark blir det muligens noe mindre byger og mer opphold. Men det ser ikke ut som noe slipper billigere unna enn andre, sier hun.

Neppe over 20 Selv om det er meldt mye regn ligger det ifølge statsmeteorologen ikke an til kraftige byger.

- Det er ustabilt, men ingen kraftige fronter. Regnet blir mer bygepreget. Og så er det en liten fare for torden på vestlandet, sier hun.

Temperaturene vil neppe bikke 20 grader i løpet av helgen, opplyser hun videre.

Pent i nord? Det er dessverre heller ikke noe høytrykk i sikte. De neste ti dagene, vil ifølge Börje Johansson bli ustabile med periodevis regn, opphold og kanskje litt sol.

- Det blir ikke veldig dårlig vær, men ikke bra heller. Vi kan få litt høyere temperaturer, og da er vi i så fall i nærheten av det som er normalen i juli.

- Men på onsdag og torsdag ligger forholdene til rette for penere vær i nord, sier statsmeteorologen.

Johansson forteller at sola først og fremst vil titte fram langs kysten. I indre strøk vil det bli mye ustabilt med regnbyger.

- Men det er ingen tegn til høytrykksdannelse, sier han.

Dårlig sommer hittil For landet sett over ett har det vært en dårlig sommer hittil. Selv om temperaturene i gjennomsnitt har vært høyere i juni enn i mai, ligger de lavere enn det som er normalen.

Samtidig skal det nevnes at enkelte dager i mai var eksepsjonelt bra sammenlignet med tidligere, og det ble satt flere temperatur-rekorder.

- Når det gjelder nedbør så har det vært en del av det både på Østlandet, Vestlandet og Sørlandet, mens det i Nord-Norge har vært relativt tørt og fint i juni, oppsummerer Wahl.