Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er nok mange som føler seg truffet

May Valle (V) sier at innlegget i dag kom av at hun tenker mye på Ingebrigtsen-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en debatt om politikk og likestilling sa May Valle (V) i dag det som av mange har blitt oppfattet som anklagelser mot Odd Eriksen (Ap), at han i festlig lag har skrytt av å være intim med samtlige av de kvinnelige representanene på fylkestinget i Nordland. Hun sier til Dagbladet at dette er en misforståelse.

- Det var overhodet ikke ment mot en spesiell person, dette angår flere. Jeg tror at andre har hørt at jeg sa «en ledende politiker», og ikke «ledende politikere», sier Valle, som mener at hun ble misforstått fordi at hun ikke fikk legge fram hele sitt resonnement.

Ingebrigtsen-saken - Imidlertid er det ikke greit når Nordlands øverste politikere i et festlig lag skryter av at han har hatt intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget. At det skjer muntlig i festlig lag er ingen unnskyldning. Det er trakassering som rammer alle som er tilstede, sa May Valle like før hun ble klubbet ned.

Hun forteller at grunnen til at hun tok opp dette er Ingebrigtsen-saken.

- Jeg tenker mye på den saken, der ingen sa ifra om at noe var galt, selv om det var en «snakkis» at han var sammen med en 17-åring. Man har et ansvar for å si ifra, det var helt feil å vente i åtte år med å ta opp denne saken, sier Valle.

- Det beste vi kan gjøre for ungdommen er å gi dem styrken de trenger for å få egenverd, slik at de kan si ifra. Det er ikke greit å få servert ting som er støtende, uansett hvor det er, fortsetter Valle.

- Gode forbilder Hun ønsket å formidle at politikere må rydde i egne rekker før de lager politikk om likestilling for andre, da hun holdt innlegget var det om trakassering i skolen.

En av tingene hun, som selv jobber på en skole, reagerte på i debatten, var formuleringer om at trakasseringen gjaldt elever, ikke mellom lærer og elev eller lærer og ledelse.

- Vi må være gode forbilder. Jeg har selv vært vitne til sjargongen som jeg snakket om, det at dette har blitt en stor debatt bekrefter opplevelsen av at dette er et problem, sier Valle.

Hun beklager om noen har følt seg støtt av innlegget.

- Det var ikke ment personlig. Det ble en kommunikasjonssvikt mellom meg og fylkesordførereren, sier Valle.
Hun mener at kulturen i politikken må gjennomgås.

- Det er nok mange som føler seg truffet i dag, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!