Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det er nok nå

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mer enn 20 år har A-pressen iherdig forsøkt å få kontroll med lokalavisa Halden Arbeiderblad. Like lenge har avisas ledelse og styre kjempet med nebb og klør for å bevare det lokale eierskapet. Denne uka gikk A-pressen på et nytt rettslig nederlag, i en serie av slike tap. Borgarting lagmannsrett avgjorde at avisas styre var i sin fulle rett til å nekte A-pressen i å kjøpe 172 aksjer som ville gitt den kontroll med avisa. Det er mindre enn en måned siden A-pressen tapte en liknende sak i Høyesterett.

Klarere meldinger enn dette finnes knapt. Lokalsamfunnet vil ha kontroll med sin egen avis. Domstolene sier selskapets vedtekter gjør det lovlig å stenge A-pressen ute. Lysten på tvangsekteskap er heller ikke økt etter at det ble kjent at A-pressens ledelse har sikret seg aksjegevinster som gjør direktørene til mangemillionærer. I sum betyr dette at tida er kommet for at A-pressen bør legge prestisjen til side og erkjenne at den ikke er ønsket som kontrollerende aksjonær i Halden. De store mediekonsernene får tåle at det ennå finnes noen aviser de ikke har kontroll over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media