- Det er også langt fra Namsos til Royal Albert Hall, men Krekar har krav på å få bevege seg fritt

Meling svarer på tingrettens «kortere enn til Bagdad»-påstand med Åge-referanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÆREN TINGRETT (Dagbladet): I dagens Krekar-avgjørelse påpekte Oslo tingrett at jo, det er faktisk kortere mellom Oslo og Bagdad enn Oslo og Kyrksæterøra. Så da burde det være mulig for familien til Krekar å besøke ham i Trøndelag.

Krekars advokat sier han har sansen for at retten har brukt litt koloritt (altså farge) når de beskriver Krekar-saken.

- Det er også langt fra Namsos til Royal Albert Hall, men Krekar har krav på å få bevege seg fritt, sier Meling om Bagdad-påstanden, og spiller da på at Namsos-artisten Åge Alexandersen nå faktisk skal spille i Royal Albert Hall.

Familien nærmereMeling vil at Krekar skal bo i Oslo med familien, uten meldeplikt. Men de tapte på alle punkter i retten i dag. Hvis ikke Krekar møter opp til sin meldeplikt på Kyrksæterøra onsdag, så kan han bli pågrepet. Og Kyrksæterøra er langt borte fra familien. At han får redusert kontakt med dem, la ikke retten stort vekt på.

- Avstanden fra Oslo til Kyrksæterøra er en god del kortere enn mellom Oslo og Bagdad, slik at det vil være praktisk mulig for både kona og barna hans å reise til Kyrksæterøra for å besøke ham der, skriver Oslo tingrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.