- Det er ordentlig nedtur, vi sitter igjen med bare det vi har på oss

Kamerater har trolig mistet alt de eide i brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kameratene Bogdan Latipov og Kenneth Medema ble stående hjelpesløse på gata og se på at leiligheten de bor i brant, da brannen i Stavanger sentrum spredte seg til leilighetskomplekset ved siden av.

- Jeg var på butikken, og ble oppringt av en journalist. Han lurte fælt på hvordan jeg hadde det. Jeg skjønte ikke hva han snakket om, eller hvorfor han ville vite om jeg bodde der. Han forklarte meg at det brant, sier Latipov til Dagbladet.

- Bare det vi har på Dagbladet møter han og romkameraten Hedema utenfor det som nå snart bare er ruiner. Leiligheten var nyoppusset da de flyttet inn i januar, forteller de.

- Det er en ordentlig nedtur, vi sitter igjen med bare det vi har på oss, sier Kenneth.

TROLIG MISTET ALT: Kameratene og romkameratene Bogdan Latipov (t.v.) og Kenneth Medema har trolig mistet alt de eide, etter at leiligheten de bor i ble rammet av brannen som brøt ut i et Verksgata 31, bak dem på bildet. Leiligheten deres ligger rett bak bygget. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TROLIG MISTET ALT: Kameratene og romkameratene Bogdan Latipov (t.v.) og Kenneth Medema har trolig mistet alt de eide, etter at leiligheten de bor i ble rammet av brannen som brøt ut i et Verksgata 31, bak dem på bildet. Leiligheten deres ligger rett bak bygget. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

De to vet foreløpig ikke hvordan det har gått med leiligheten, men det er tydelig at den er skadd.

- Vi så med en gang at det kom masse røyk ut derfra, og brannvesenet har gitt oss beskjed om at det brant der også, sier Bogdan.

Kenneth var på jobb da kameraten ringte ham for å fortelle om beskjeden fra journalisten.

- Sentimentale tingene - Da var det bare å komme seg hjem fra jobb. Det er ikke så farlig med PCen, klærne og sånt - det er verre med de sentimentale tingene, som bilder man aldri får igjen, sier han til Dagbladet.

I fire timer sto de to og så på at leiligheten deres brant.

- Til slutt fikk vi beskjed om å «finne på noe». Nå svirrer egentlig bare tankene. Vi får ta tiden til hjelp og finne oss et hotell. Vi har fått meldinger fra venner som sier vi kan få sove hos dem, så det ordner seg vel, sier de to til Dagbladet.

- Slo alarm om bygget Politiet fikk melding om brannen klokka 14.48 i dag. På det tidspunktet fryktet brannvesenet at brannen skulle spre seg ytterligere i sentrum og til trebebyggelsen rundt.

- Bygningen er mer eller mindre totalt utbrent. Vi føler vi har kontroll, men kan ikke utelukke at brannen sprer seg. Det er et scenario vi ikke liker. Vi kjenner ikke til at det er personskader, men vi kan ikke si sikkert at det ikke er noen inne i bygningen, sa fagleder Ståle Fjellberg til Dagbladet.

- NEDTUR: Kameratene er ikke sikre på hvor de skal gjøre av seg, nå som leiligheten deres til all sannsynlighet er ubeboelig. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- NEDTUR: Kameratene er ikke sikre på hvor de skal gjøre av seg, nå som leiligheten deres til all sannsynlighet er ubeboelig. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Brannvesenet slo i 2012 alarm om bygningene som ble rammet av en kraftig brann i dag, melder Stavanger Aftenblad.

Det var under en inspeksjon at brannvesenet kunne slå fast at det var mye å utsette på brannsikkerheten i Verksgata 31 og 33.

- Det gikk både på de branntekniske forholdene og rømningsveiene som ikke var i henhold til lover og regler. Det manglet blant annet røykvarslere og slokkeutstyr flere steder, sa branninspektør Øyvind Nermoen til Stavanger Aftenblad den gangen.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med Nermoen i ettermiddag.