Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er overskyet med nedbør i form av stein»

Se utrolig video fra siciliansk landsby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etna på Sicilia har hatt flere kraftige utbrudd den siste uka og nå merker også landsbyene som ligger i nærheten av «dronningen» utbruddene.

I en video fra Giardini Naxox tatt av animatøren Turi Scandurra ser man tydelig hvordan vulkanske småsteiner regner ned over den lille byen på nordøst-kysten av Sicilia.

-  En gigantisk sky av lavaaske og steiner traff den nordøstlige delen av Sicilia. Vinden har ført asken og steinene hundrevis av mil avgårde, skriver Scandurra.

Det har vært flere spektakulære utbrudd på Etna den siste tiden, men utbrudd fra vulkanen regnes ikke for å være farlig siden lavaen flyter for sakte til å være en trussel for mennesker. Utbruddene har imidlertid gitt oss mange flotte bilder og videoer fra aktiviteten til vulkanen som har kallenavnet «dronningen» på grunn av sin imponerende størrelse og aktivitet.

Etna er omlag 3300 meter høy og kom i sommer på Unesco's liste over verdens bevaringsverdige kulturarv. Vulkanen er sentrum for en av verdens eldste historisk dokumenterte vulkanaktiviteter, het det i begrunnelsen fra FN-organisasjonen.

Etna er også omtalt i gresk mytologi. Zevs, kongen av gudene, skal ha beseiret monsteret Tyfon og holdt ham fanget under vulkanen. I tillegg skal smia til guden Hefaistos , guden over blant annet teknologi, smeder, metall og metallurgi, og ild, også ligge under vulkanen. Den romerske guden for det samme var forøvrig Vulkan, derav navnet på vulkaner, skriver Wikipedia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media