Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er på tide å være hard mot de harde

AUF vil ha flere i fengsel for grove brudd på arbeidsmiljøloven.

REAGERER: AUF-leder Eskil Pedersen tar til orde for at fagorganisasjonene kan klage inn brudd på arbeidsmiljøloven til domstolene. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix.
REAGERER: AUF-leder Eskil Pedersen tar til orde for at fagorganisasjonene kan klage inn brudd på arbeidsmiljøloven til domstolene. Foto: Aleksander Andersen/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det siste har Dagbladet skrevet om hvordan Adecco har brutt arbeidsmiljøloven. Tidligere i dag ble det kjent at direktør Bård Kristiansen i Adecco Helse har fratrådt sin stilling.

Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) sterkt på avsløringene. Nå foreslår de at fagorganisasjonene får mulighet til å klage inn brudd på arbeidsmiljøloven til domstolene og at flere fengsles for grove brudd.

- Det er ingen tvil om at Adecco Norge har brutt arbeidsmiljøloven, og de er ikke alene. Det finnes lignende tilfeller innen helse-, vikar- og renholdsbedrifter. Hvis man er direktør for en slik bedrift er det selvfølgelig lettere å se mellom fingrene med sosial dumping hvis man ikke risikerer noen konsekvenser, sier leder Eskil Pedersen i AUF til Dagbladet.

- Ved tilsvarende brudd på økonomisk lovgivning blir det strenge straffer, mens brudd på arbeidsmiljøloven ender opp som en diskusjon i avisene, sier Pedersen.

Dette er begrunnelsen bak forslaget hvor fagorganisasjonene får mulighet til å klage inn brudd på arbeidsmiljøloven. I dag er det opp til offentlige påtalemyndigheter å reise slike straffesaker.

- Det er på tide å være hard mot de harde, sier AUF-lederen til Dagbladet.

- Det eneste som kan funke er å sette de i fengsel. I hvert fall å true med det. Hvis fagorganisasjonene får mulighet til å klage inn brudd på loven blir det enklere å gjøre noe med problemet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!