Habilitetssaker i kø for regjeringen:

- Det er potensielt grov korrupsjon

Fire nåværende og én tidligere statsråd har saker hengende ved seg som reiser spørsmål om misbruk av stilling. - Det virker som man begynner å ta seg veldig til rette, sier Torgeir Knag Fylkesnes (SV).

VALGKAMPSTØTTE: Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) skal ha engasjert seg for konsesjoner til Nordlaks, etter Nordlaks ga opp mot 50 000 i valgkampstøtte til fylkespartiet.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VALGKAMPSTØTTE: Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) skal ha engasjert seg for konsesjoner til Nordlaks, etter Nordlaks ga opp mot 50 000 i valgkampstøtte til fylkespartiet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det står saker i kø, og mange er kandidater til kontrollkomiteen, sier komitémedlem Torgeir Knag Fylkesnes (SV) til Dagbladet.

Han mener kontrollkomiteen står i fare for å bli oversvømt av saker i høst.

Torsdag ble det kjent at finansminister og Frp-leder Siv Jensen leier en hytte på Grimsøya i Oslofjorden av Johan H. Andresen. Andresen er milliardær og ble utnevnt av Siv Jensen som leder av oljefondets etikkråd i 2014. Jensen har fått en svært god avtale der hun leier hytta til godt under markedspris, ifølge Dagens Næringsliv, som først omtalte saken.

Fra før er også kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande, utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg (Frp) og tidligere fiskeriminister Per Sandberg (Frp) i sentrum for flere saker hvor det kan ha skjedd kritikkverdige ting.

- Det virker som man begynner å ta seg veldig til rette i regjeringen, og begynner å bli seg selv lik i stadig flere sammenhenger, sier Fylkesnes.

Millionrabatt?

Fylkesnes mener lovavdelingen i justisdepartementet må vurdere spørsmålet om leieforholdet er en ytelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer