- Det er rart om denne saken ikke får konsekvenser. Jeg tenker på ledende personer i Forsvaret

Flere komitémedlemmer mener forsvarssjefen er svekket etter høringen om salg av brukt materiell. Hans Fredrik Grøvan (KrF) og Abid Raja (V) ber Søreide vurdere forsvarstoppenes stillinger.

IKKE FORNØYD: Flere av kontrollkomiteens medlemmer reagerer på forsvarstoppenes opptreden under forrige ukes kontrollhøring i Stortinget. Venstres Abid Raja (t.h.) og KrFs Hans Fredrik Grøvan (midten) er svært kritisk til forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen (t.v.) og mener tilliten er svekket.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE FORNØYD: Flere av kontrollkomiteens medlemmer reagerer på forsvarstoppenes opptreden under forrige ukes kontrollhøring i Stortinget. Venstres Abid Raja (t.h.) og KrFs Hans Fredrik Grøvan (midten) er svært kritisk til forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen (t.v.) og mener tilliten er svekket. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag og fredag i forrige uke måtte tidligere og nåværende forsvarstopper svare Stortingets kontrollkomité på hvordan minst 11 tidligere marinefartøy kunne havne hos paramilitære i Vest-Afrika, og hvordan to jagerfly kunne ende opp hos et privat selskap styrt av milliardæren Ross Perot jr. Komiteen ble ikke imponert av svarene de fikk.

- Det var et forsvar og en forsvarsledelse som i liten grad var villig til å ta selvkritikk. I det store og det hele skapte de et inntrykk av at dette er i orden. Det er en erkjennelse fra forsvarsledelsen som står seg dårlig, sier komitémedlem Hans Fredrik Grøvan (Krf) til Dagbladet.

Nå skal han og resten av komitéen i gang med å trekke konklusjonene etter to omfattende høringer. Men han mener forsvarsministeren også bør begynne å tenke på konsekvensene av det som er kommet fram.

- Jeg er ikke på noen statsrådjakt i denne saken, men jeg synes det er rart om ikke dette må få konsekvenser for noen av de som har et ansvar. Jeg tenker på ledede personer i Forsvaret her. Dette er statsrådens bord, men det er et spørsmål det er naturlig å reise og så får hun besvare det så godt som mulig, sier Grøvan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer