Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er ren, jævla løgn

En skjelvende Carina Höglund gikk knallhardt ut mot Anders Eklund i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet.no): Rettsaken mot Anders Eklund fortsatte i dag. Etter at vitner forklarte seg om drapsdagen før lunsj, skulle Carina Höglund uttale seg i retten.

Englas mor sukker flere ganger og puster tungt.

- Ja, skal vi se om det går.. Jeg er så skjelven. Først vil jeg vende meg til media og be om at dere slutter å skrive stygge detaljer om Engla, sier Carina, før hun vendte seg til sin datters drapsmann. 

- Deg burde staten tatt hånd om for lenge siden. Straff for voldtekt er allerede forkortet. I den første dommen burde du fått en avskrekkende fengselsstraff.  Jeg tror du lider av noe som gjør deg til en mann som minner om et monster, men jeg tror du likevel kan se forskjell på rett og galt, sa Carina.

Flere ganger måtte Englas mor avbryte under seansen, før hun trakk pusten dypt, og fortsatte, med høy, klar og sterk stemme.

- Du kommer med tunnelsyn når det er saker du ikke vil forklare deg om. Anders, det syns jeg det er latterlig. Jeg vet at du lyver flere ganger under forhørene, sier Carina.

Carina viser til Eklunds uttalelser om at Engla skal ha vært frekk mot ham:

- Du vet at det ikke fantes lastebilspor på den veien. Det er ren jævla løgn. Jeg vet at Engla ikke reagerte på den måten du sier. Jeg kjenner henne. Jeg tror ikke på din historie om hvordan det gikk til. Engla skulle blitt stiv av skrekk, og ikke klart å ta av seg buksene slik du sier. Jeg tror du har fulgt etter Engla, sier moren.

- Du møter henne for å forsikre deg om at hun er alene. Jeg tror at smykket blir revet av fordi det oppstår tumulter. Og jeg tror at du voldtar henne utenfor bilen ved bagasjerommet i atten minutter. Jeg har regnet nøye på tiden, og jeg vet at det er atten minutter hvor du har å gjøre med henne.

image: - Det er ren, jævla løgn

- Presten sa noe veldig klokt. Beseire ikke det gode med det onde, men det onde med det gode. Du Anders, kan fortsatt fortelle sannheten for jeg tror ikke på deg. Og du sa her om dagen at du lovet meg sannheten.

Anders Eklund fikk muligheten til å si noe til slutt. Men ville ikke.

Etter at Englas mor var ferdig, tok retten pause for å vurdere om Eklund skal utredes på nytt.

DREPT: 10 år gamle Engla Höglund kom aldri hjem fra fotballtrening.
ÅSTEDET: Svensk politi undersøker åstedet der Engla ble funnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!