Det er rettet trusler mot Riksdagen og den svenske regjeringen

Aftonbladet: - En melding om et «voldsomt angrep».

TRUSSEL OM ANGREP: Både i går og i dag har svenske myndigheter mottatt trusselmeldinger med et budskap om et voldsomt angrep i morgen.Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix
TRUSSEL OM ANGREP: Både i går og i dag har svenske myndigheter mottatt trusselmeldinger med et budskap om et voldsomt angrep i morgen.Foto: Jessica Gow / TT / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fremmet trusler mot Riksdagen i Stockholm og den svenske regjeringen, melder Expressen. Aftonbladet skriver at noen truer med å slå til med et voldsomt angrep i morgen.

- Vi i Säpo, blant mange andre, har mottatt en melding om en trussel i ettermiddag. Vi tar alle anmeldte trusler på alvor og undersøker om dette er noe vi skal gå videre med. Vi analyserer informasjonen for å se om det dreier seg om individer som vi kjenner til og om det er substans i trusselen, sier Sirpa Franzén, pressesjef i Säpo til Expressen.

Han ønsker ikke å gå inn på hva trusselen dreier seg om, men Säpo har varslet at de vil komme tilbake med mer informasjon senere, skriver NTB. Også Riksdagens sikkerhetsavdeling er kjent med trusselen.

- Det lille jeg kan si, er at det har kommet inn en trussel, men ut over det kan jeg ikke kommentere saken, sier Göran Forsell i Riksdagens sikkerhetsavdeling til avisen

Regeringskansliet ved, Bodil Sundén, vil ikke bekrefte om trusselens budskap mot Regeringskansliet er lik trusselen som Riksdagen mottok tidligere på dagen.

- Nøyaktig budskapet i denne trusselmeldingen går vi ikke inn på. Av og til komer det inn trusler mot Regeringskansliet og når det skjer anmelder vi dette til sikkerhetspolitiet, sier Sundén til Aftonbladet.

Statsminister Stefan Löfvens rådgiver ønsker ikke å kommentere trusselen. En SMS med informasjon om trusselen er sendt ut til riksdagens medlemmer. Arbeidet kommer inn til videre å fortsette som vanlig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram